divendres, 23 d’agost del 2013

La injusta injustícia. Estratagema d'Adif per torpedinar la investigació de l'accident del Alvia. Renfe com Adif han negat sempre tenir alguna responsabilitat en l'accident, descarregant tota la culpabilitat en el maquinista, Francisco José Garzón. Faran arribar, al jutge d'instrucció número 3 de Santiago de Compostel · la, Lluís Aláez, una "exhaustiva" relació de totes les persones que han intervingut en la seguretat de la circulació de la línia ferroviària Orense-Santiago, perquè la llista només pot servir per torpedinar la investigació judicial. Amb diners la justícia és igual per a tots, o això és el que ens diuen.





Adif farà arribar al jutge d'instrucció número 3 de Santiago de Compostel · la, Lluís Aláez, una "exhaustiva" relació de totes les persones que han intervingut en la seguretat de la circulació de la línia ferroviària Orense-Santiago, on el passat 24 de juliol es va produir un accident que va causar 79 morts. Tal com està concebuda la llista només pot servir per torpedinar la investigació judicial.
La llista inclourà a totes les persones que han intervingut en la seguretat en la circulació de les infraestructures ferroviàries al llarg del procés, des de la construcció fins a l'explotació de la línia, incloent les competències i funcions de totes i cadascuna d'elles, ha explicat avui a Efe un portaveu d'Adif.
Així mateix, la relació inclourà tant a les persones a nivell central i general com de delegacions en els diferents àmbits geogràfics, "donant així complerta resposta als informes que va sol · licitar el jutge en el seu acte", ha afegit la mateixa font.
En aquest sentit, Adif "està agilitzant tot el possible" l'elaboració d'aquesta relació, si bé, la mateixa és extensa i precisa dels temps adequats per a la seva elaboració ", ha matisat.
El portaveu ha assenyalat que, encara que el jutge no fixa terminis concrets, Adif "procurarà la terminació d'aquest i la resta de l'informe el més aviat possible, sense que hi hagi ara avançar cap data concreta, per enviar-los immediatament al jutge i que resolgui acord entengui i en funció de les seves competències ".
El magistrat, en la interlocutòria disctado dimarts passat, exigia al gestor que identifiqués els responsables de la seguretat del tram de via on va succeir l'accident, per a la posterior imputació en la causa per imprudència, en el judici que tracta d'aclarir les causes del sinistre.
En la seva argumentació, Luis Aláez detallava la mala senyalització de la via, que depenia de la percepció del maquinista sobre l'aproximació de la corba per reduir la velocitat de 200 a 80 km / h, i assenyalava que no existia cap advertència prèvia en la línia. Aquest avís "podria dur a terme amb una cosa tan bàsica com l'establiment de senyals visuals i sonores de preanunci i anunci de la limitació de velocitat".
No obstant això, tant Renfe com Adif han negat sempre tenir alguna responsabilitat en l'accident, descarregant tota la culpabilitat en el maquinista, Francisco José Garzón.
En les intervencions dels presidents dels dos organismes el passat 7 d'agost al Congrés, es van dedicar a explicar, en llargues intervencions, que complien amb totes les exigències previstes. Cap dels dos fueorn capaços de donar una explicació clara de per què va passar elsiniestro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS