divendres, 16 d’agost del 2013

Era una cosa que podia passar i ja ha passat. Gibraltar dóna a Rajoy on li fa mal. Segons les fonts consultades, la tensió a Gibraltar ha començat a esclatar.



 Era una cosa que podia passar i ja ha passat. Els accessos i sortides de Gibraltar es trobaven aquest dijous especialment col · lapsats i la paciència dels ciutadans ha arribat al límit. Fonts coneixedores del conflicte han confirmat que en la tarda d'aquest dijous "s'ha produït un incident" en territori espanyol, en concret a l'avinguda Espanya de la Línia de la Concepció (Cadis), quan un cotxe gibraltareny ha intentat avançar a un espanyol .
Aquest últim ha impactat a la part de darrere del turisme i els conductors i altres ocupants de l'automòbil espanyol, en què viatjaven diversos joves, han començat un batussa que ha acabat amb una ferida de consideració en el nas del gibraltareny, diversos vidres trencats, danys en els dos vehicles i la dona del britànic denunciant els fets i demanant ajuda a les autoritats.
Les fonts consultades han recordat que "més enllà dels controls" és una data assenyalada i que cada any l'afluència de visitants a la Roca és massiva "pel que són, fins a cert punt lògiques, les esperes".
Picardo "dispara" directament a Rajoy
I és que l'escalada de tensió segueix el seu curs i, sense anar més lluny, l'últim a afegir una mica més de llenya al foc aquest dijous va ser el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, que s'ha mostrat convençut que guanyarà qualsevol batalla legal que plantegi el Govern espanyol.
"En qualsevol tribunal internacional justament constituït, Gibraltar guanyarà el joc, el set i el partit", va afirmar Picardo, en una entrevista a Reuters al seu despatx en territori gibraltareny.
Picardo, que porta 18 mesos al capdavant del Govern del Penyal, ha assegurat que no lamenta haver dit que Espanya està actuant com Corea del Nord amb Gibraltar i ha subratllat que el Govern de Madrid està creant problemes per distreure l'atenció dels escàndols de corrupció que afecten al PP, el partit del president espanyol, Mariano Rajoy.
Picardo ha agraït al ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, que hagi obert la porta als tribunals internacionals. "Són les primeres paraules de Margallo que celebro. Confio molt en que segueixi avançant així i que ens reunim en l'ambient més civilitzat d'un tribunal internacional, per exposar arguments sobre tots aquests temes", ha dit Picardo, que acaba de tornar de passar les seves vacances a Portugal.
Al seu despatx, presidit per una fotografia de la reina Isabel II d'Anglaterra, Picardo ha explicat que no vol discutir amb Espanya sobre com gestiona les seves aigües Gibraltar tot i que sí que està disposat a signar un acord sobre impostos amb Espanya.
"Una de les coses de les que es queixa Espanya sense necessitat és sobre la naturalesa de Gibraltar com a centre de serveis financers, insistint que Gibraltar és un paradís fiscal", ha indicat. "Estic posant sobre la taula la possibilitat de discutir amb Espanya una doble taxació o un acord d'informació sobre impostos", ha afegit. Picardo ha posat èmfasi que compleix amb la normativa internacional contra el blanqueig de diners i no està catalogada com a paradís fiscal. "No permetrem que mentides així es mantinguin", ha assegurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS