dijous, 1 d’agost del 2013

El PP talla les ales a la llei de Transparència i limita el seu efecte, els representants d'UPyD i PP a la ponència del Congrés encarregada d'emetre el dictamen sobre la Llei de Transparencia.De aquesta manera, si un ciutadà preguntés a l'Administració com van utilitzar els diners del FROB les entitats bancàries, l'Estat no estaria obligat a responder.Esto deixa oberta la porta a que qualsevol petició d'accés a la informació pugui ser denegada en nom de la protecció de dades.




Ja és definitiu. La Llei de Transparència està llista. I es queda curta. El Partit Popular ha aconseguit evitar que els organismes al marge de l'Administració pública queden obligats per llei a publicar informació econòmica, pressupostària i estadística sobre la seva activitat. La Casa Reial, el Banc d'Espanya, les fundacions o les societats mercantils amb participació pública superior al 50% no seran obligades a publicar plans i programes anuals, contractes o informació de rellevància jurídica. És a dir, només les dades administratives d'aquestes entitats haurà de ser transparent per llei.
De la mateixa manera, i gràcies a l'aprovació d'esmenes del mateix grup popular a la Llei, partits polítics, organitzacions sindicals i empresarials han d'informar de convenis i contractes només quan hagin estat subscrits amb l'Administració Pública. Pel que serà una llei més estricta del que molts esperaven, els ciutadans podran conèixer els detalls de les entitats privades en els ingressos hagi més d'un 40% en subvencions, però no podran demanar explicacions a aquelles empreses privades que es dediquen a la gestió directa de recursos públics, sense rebre ajudes estatals.
Independència dubtosa
També queda en entredit la independència del Consell de Transparència i Bon Govern. Entre els seus membres, estaran representants de l'Agència de Protecció de Dades, de la Secretaria d'Administracions públiques, del Defensor del Poble, del Tribunal de Comptes i de l'Autoritat de Responsabilitat Fiscal. "Un diputat i un senador" completaran la comissió, el president ha de nomenar 'a dit' el Ministeri d'Hisenda entre "persones de reconegut prestigi i competència" en el sector. En aquest sentit, les organitzacions del sector dubten que aquest organisme pugui ser autònom i independent. Els seus membres no rebran remuneració per la seva tasca.
Aquest organisme haurà de bregar davant les peticions d'informació que, estableix la llei, haurà d'oferir "preferiblement en formats reutilitzables", però no en codi obert, com demanaven alguns partits.
El PP, per la seva banda, es diu aliè a les crítiques plogudes des de l'oposició: "La llei va arribar al Congrés sent una i surt sent una altra: més ambiciosa, d'acord amb els temps i les necessitats dels ciutadans", ha assegurat el ' popular Pedro Gómez de la Serna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS