diumenge, 7 de juliol del 2013

Els nou titulars de Bárcenas en el seu explosiva conversa amb Pedro J. 1. Bárcenas: "El PP s'ha finançat il · legalment almenys durant almenys els últims 20 anys" 2. Lapuerta i Bárcenas comptaven i custodiaven el diner negre a la seu del PP. 3. L'ex gerent del PP reconeix que es van finançar campanyes electorals amb diner negre. 4. Trías va fotocopiar els papers de Bárcenas i els va filtrar a El País sense el seu permís. 5. Bárcenas confessa haver mentit en 13 TV per lleialtat a Rajoy. 6. Bárcenas reconeix haver rebut una comissió il · legal de 200.000 euros per encàrrec del PP de Castella-la Manxa. 7. Bárcenas amenaça el PP amb explicar més il · legalitats. 8. El PP va pagar en negre a dirigents, a periodistes i fins i tot a exdirigents del PSOE. 9. El PP va comprar vestits a Rajoy amb diner negre.




"Pocs dies abans d'ingressar a la presó Luis Bárcenas em va explicar, en el transcurs d'una llarga conversa, que durant almenys els últims 20 anys el PP ha estat finançant de manera il · legal, rebent donacions en metàl · lics de constructors i altres empresaris que al seu vegada obtenien adjudicacions o contractes de les administracions governades pel partit ".
"Els diners es lliurava en bosses, maletins o maletes a despatx del tresorer Álvaro Lapuerta al carrer Gènova i en presència de Bárcenas, en qualitat de gerent. Tots dos comptaven els bitllets i els ficaven a la caixa forta, fent broma sovint sobre si fiaven l'un de l'altre ".
"Part dels diners lliurats s'ingressava en els comptes bancaris del partit, part es destinava a pagar en negre el sobrecost de les campanyes electorals per eludir la fiscalització del Tribunal de Comptes i una altra part es quedava a la caixa forta i era utilitzat per a altres fins . (...) El principal i més recurrent d'aquests altres fins era el pagament trimestral de sobresous en metàl · lic al president, secretari general i vicesecretaris generals del partit ".
"Bárcenas em va explicar que el passat mes de gener va deixar els papers al seu amic l'advocat Jorge Trías perquè valorés la seva transcendència i se'ls guardés davant un eventual registre domiciliari. Trías va dir que eren "una bomba", va trair la seva confiança, va fer fotocòpies i se les va passar a El País ".
"Bárcenas va negar la seva autoria en 13TV dient que aquest paper ni ha existit i en conseqüència aquesta no és la meva legra. Bárcenas em va dir que aquest fals desmentit havia estat un acte de lleialtat cap a Rajoy ".
"En una reunió davant Rajoy i Arenas, Barcenas descriure el cobrament d'una comissió de 200.000 euros per engaro del PP de Castella-la Manxa a canvi de l'adjudicació d'una contracta municipal a Toledo. Quan va mostrar documents acreditatius de l'operació, Rajoy es va posar les mans al cap i va exclamar: ¡per Déu, Luis, com pots tenir aquests papers! "
Bárcenas em va explicar que el fins ara publicat no és sinó una petita part de la documentació que obra en el seu poder (...): la divulgació d'aquests documents faria caure a un Govern.
Sosté Bárcenas que a més de les fotocòpies realitzades per Trías, conserva la comptabilitat B dels anys no publicats i que en ella hi ha pagaments en negre a dirigents del PP, a un exdirigent del PSOE ia algun periodista.
"Bárcenas em va explicar algunes anècdotes relacionada amb la compra de vestits per a Rajoy amb càrrec a la caixa B del partit".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS