dimecres, 31 de juliol del 2013

El PP, condemnat a indemnitzar Balears per desviar fons públics al transport de fullets electorals. L'Audiència Provincial de Balears ha condemnat al PP balear, mitjançant la sentència de 639 pàgines dictada en el marc del cas Scala, a indemnitzar a la Comunitat Autònoma.




Malgrat que l'exconseller de Comerç, Indústria i Energia i expresident del CDEIB Josep Juan Cardona, condemnat en aquesta causa a 16 anys de presó, va assegurar que va ordenar l'elaboració dels fullets com a dirigent del PP i no com a conseller, l'exdirector general de Promoció Industrial Kurt Viaene-també condemnat-va recordar que va ser Cardona qui va donar l'"ordre directa" de transportar, amb fons de l'organisme públic, la propaganda electoral.
La Sala considera acreditat que el CDEIB va sufragar el transport i que això s'evidencia, "palmàriament", de la documental i testifical dels treballadors del Consorci que van intervenir, així com que "l'ordre va venir del senyor Cardona".
"Difícilment es pot fer arribar una quantitat tal de fullets d'un partit al qual el senyor Cardona pertanyia, d'una quantia considerable, només decidit per empleats del CDEIB que res tenien a veure amb aquest partit i sí, el mateix Cardona", recalca contundent el tribunal. Tot això, afegeix, sense que el PP "hagi pagat ni els fullets ni el transport".
En aquest sentit, el publicista que es va encarregar de l'elaboració dels fullets, Joan Rosselló, va ser contundent durant la seva declaració en el judici al recordar com Cardona, al Parlament balear, li va encarregar l'elaboració d'uns fullets electorals del PP de cara a els comicis autonòmics i municipals de 2007.
"No tinc la memòria que té tanta gent, però recordo que després d'aquesta trobada hi va haver diverses reunions més amb Cardona per polir els continguts", va precisar l'acusat, apuntant que l'exconseller va posar en contacte amb l'excap de gabinet d'aquest en la Conselleria, José Manuel Alcaraz, per tractar aquest assumpte.
Va ser quan el treball estava "gairebé acabat" quan la llavors gerent del CDEIB, Antònia Ordinas, li va dir que, per instruccions de Cardona, no se li pagaria la realització de la propaganda davant l'elevada facturació que durant aquest mandat havia percebut del CDEIB, el que "lògicament em va malament perquè no tenia per què regalar res".
A transportista li van fer canviar el concepte de la factura
Per la seva banda, l'excoordinador de fires del CDEIB Antonio Munar va assenyalar que Viaene li va indicar que en la factura que es va lliurar pel transport calia posar que el desplaçament havia estat de productes illencs sota el logotip 'Cinc estrelles'. "Era un enviament fora de to, d'un total de 6.000 quilograms de mercaderia", ha etzibat l'inculpat.
El mateix transportista que es va ocupar del desplaçament de la propaganda electoral, que va declarar com a testimoni, ha assenyalat que li van fer canviar el concepte de la factura que va lliurar pel desplaçament de la mercaderia, en què va fer constar que es tractava de productes típics 'Cinc Estrelles '. Més en concret, va afirmar que aquesta instrucció la hi va donar Antonio Munar, que era la persona del CDEIB amb la qual mantenia el contacte.
Més contundent es va mostrar l'asseverar que Munar va ser qui li va dir que el pressupost del transport "es carregués al CDEIB". En qualsevol cas, ha assegurat que no sabia "què transportava ja que no podia obrir els paquets, únicament em van trucar d'urgència per transportar, no vaig caure en que fossin del PP i que s'estava pagant amb diners públics", ha recalcat en referència a la factura de 10.585 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS