dilluns, 1 de juliol del 2013

Baia ¡¡PAJARACO ¡¡. No hi ha res més dolent i pitjor encara, que un esquirol butifler tocat per la gràcia i la llum de la caspa i la caverna. Salvador Sostres, antic defensor de 'convergents', avui columnista de 'El Mundo', tertulià de Interconomía, carrega contra el concert a favor de la consulta sobiranista al Camp Nou, i defensa que "Franco va fer més per la cultura catalana, prohibint- , que la democràcia i la immersió lingüística afavorint ".




Ja no queda res del Salvador Sostres que el 2009 s'esquinçava les vestidures pels nacionalistes de CiU? Aquell que defensava als imputats en el cas Pretòria Lluís Prenafeta i Macià Alavedra com "patriotes" davant una Espanya impositiva. El columnista d'El Mundo recupera "una entranyable nostàlgia de Franco" per combatre els organitzadors i participants del Concert de la Llibertat que ahir va congregar al Camp Nou a unes 90.000 persones, a favor d'una consulta sobiranista.
Els anys daurats del catalanisme"Surava en l'ambient una entranyable nostàlgia de Franco. Nostàlgia d'aquells anys daurats del catalanisme-sens dubte els millors que ha tingut-en què érem víctimes i teníem raó, aquells anys en què la censura estilitzar el verb dels cantautors i córrer davant dels grisos va donar vigor i sentit a tota una generació ", escriu el polèmic Sostres.
El que Franco va fer per la cultura catalanaEl columnista d'El Mundo, amant de les frases altisonants, defensa que "Franco va fer més per la cultura catalana, prohibint, que la democràcia i la immersió lingüística afavorint".
"Catalunya no és independent perquè no li dóna la gana"Llegint a Sostres un s'assabenta que la insistència d'Artur Mas d'exigir una consulta és pura ximpleria i que la Constitució és pura ficció perquè "la veritat" és que "en el marc europeu, amb la debilitació de l'exèrcit i la insòlita fragilitat del Estat, si Catalunya no és avui independent és perquè no li dóna la gana ".
Els independentistes no volen la independènciaEl que passa, segons Sostres, és que els independentistes no volen ser independents i "es conformen amb un concert de Lluís Llach encara Lluís Llach estigui retirat i convocant a poltergeist de Franco encara que porti 38 anys mort i enterrat".
El catalanisme institucional"Si el precedent del concert d'ahir va néixer de la tossuderia de Llach, que el 1985 va voler demostrar que encara hi havia públic per cantar en català i va ser el primer que va aconseguir omplir el camp del Barça, l'esdeveniment d'ahir va ser la metàfora perfecta de la extrema incompetència del catalanisme institucional ", prossegueix Sostres al seu article.
Defensor convergentsCom es veu, lluny queda ja aquell Sostres que el 2009 va carregar contra l'Espanya intervencionista en defensar la "generositat" i l '"honor" de dos homes de Pujol, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, després de la seva imputació en el cas Pretòria: "Alavedra i Prenafeta són dos patriotes, dos soldats. Espanya no és ningú per venir a jutjar-nos. Sempre que l'independentisme creix hi ha una batuda de Garzón [instructor del cas Pretòria] per escarmentarnos (...) Som el que defensem i una nació mor quan ja no queda ningú per defensar-la ", escrivia llavors el columnista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS