dijous, 18 de juliol del 2013

Al Sr Mas li creixen els nans i Duran segueix fent de les seves amb la seva influència en l'entorn de Madrid, ara fa que es creïn problemes en la delegació de Catalunya a Madrid.




Artur Mas, just en el moment en que necessita tot l'engranatge exterior a punt per vendre el seu procés sobiranista i buscar aliats internacionals. El cop més greu és l'abandonament del delegat de la Generalitat a Madrid, Jordi Casas, home de confiança de Josep Antoni Duran Lleida.

Casas és l'exponent més clar del militant democristià (que no es defineix independentista, sinó confederalista) i mai va amagar el seu recel cap a l'estratègia rupturista de CiU en els últims mesos. El delegat a Madrid havia arribat a menysprear les consultes independentistes celebrades els últims anys en diversos centenars de localitats catalanes que els seus socis de Convergència tant recolzar.

En aquesta legislatura, l'exsenador Jordi Casas no havia ocultat tampoc el seu malestar pel full de ruta clarament independentista del Govern català. Tant que la seva retirada era ja un secret a veus i només calia posar-li data: no semblaria molt lògic mantenir com a enllaç a Madrid un home que s'havia posicionat clarament en contra del procés d'Artur Mas. El relleu serà, finalment, el proper 30 de juliol.

De totes maneres, Unió Democràtica (UDC) no vol perdre la important plaça que suposa la capital d'Espanya. De fet, Madrid és el feu de Duran. Quan Mas va reconquerir la Generalitat, els dos dirigents van pactar que les relacions amb el Govern central estarien en mans dels democristians i d'aquí que Duran nomenés un home de la seva total confiança com a delegat. Això, evidentment, haurà de seguir així, i ja circulen noms per ocupar l'ambaixada madrilenya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS