dijous, 27 de juny del 2013

'LA MARCA ESPANYA': El cuiner Sergi Arola es planteja marxar d'Espanya després el precinte al seu restaurant. Així li paguen tots aquests anys de servei de representació per tot el Món, d'aquesta Espanya tan agraïda amb els que amb el seu esforç dia a dia internacionalitzen l'alta cuina espanyola ".




Arola, un dels rostres més coneguts de la gastronomia espanyola fora i dins del país, va ser ahir objecte del que considera un "escarment" per part de l'Agència Tributària, el que ha sumit "en un estat de xoc" a qui ha fet bandera de la cuina d'Espanya pel món.
Sis funcionaris del Ministeri d'Hisenda precintar ahir, en ple servei d'àpats, el celler, la cocteleria i la taula disposada a la cuina del restaurant per un deute de 148.000 euros a l'Agència Tributària i de 160.000 a la Seguretat Social.
Atès que Arola es trobava a París, on des de fa un any està al capdavant del restaurant de l'hotel W Opera, la seva exdona i cap de sala, Sara Fort, va afrontar el precintat. "Potser ho van fer per això, perquè jo estava fora", diu el cuiner a Efe. Avui, tots dos encara no s'acaben de creure el que ha passat.
En ser un dels cuiners més populars del país gràcies als seus premis, la seva participació en programes televisius i les seves campanyes publicitàries, Arola sosté que el seu ha estat "un escarment" per part d'Hisenda, que ha aconseguit repercussió mediàtica amb la seva acció.
Tot i que reconeix que la seva situació no és única, ja que en tot just 24 hores, a més del suport i solidaritat dels seus col.legues de professió, ha rebut el de propietaris de pimes que travessen el mateix problema. "Cal posar el focus en les milers de pimes que estan en la mateixa situació que jo", reivindica.
"Per a tots, la resposta és la mateixa per part de l'Agència Tributària: si no pot pagar, tancament. Si aquest és el seu leitmotiv, serà qüestió de pensar a fer les maletes", assegura, amb decepció en la seva veu i en el seu estat d'ànim. En aquest restaurant gastronòmic dóna feina a 14 professionals.
La decisió de tancar definitivament el restaurant, de transformar-lo en un altre model de negoci o d'exportar a l'estranger no només està en mans dels seus advocats i gestors. "Depèn del que vulguin Sara i les meves filles, perquè ella ha estat la meva dona durant 16 anys i la meva sòcia, i haurem de decidir junts".
El xef català assegura que el deute va ser un "error" comès pels gestors en les mans havien confiat la societat Fortarola, propietària del restaurant, i que quan es van adonar d'això, fa vuit mesos, van començar a pagar el que deu.
"En vuit mesos liquidem uns 50.000 euros, vam posar la nostra casa en venda per aportar aquests diners, vam tenir una absoluta disposició per solucionar l'error", afegeix. No va ser suficient per l'Agència Tributària, que va exigir un aval a què no van poder respondre per "no tenir propietats per aquest valor".
Arola, qui a Madrid té també el gastrobar Vicool, pogués doncs dedicar-se plenament a la seva carrera a l'estranger, on ja té establiments a Hong Kong, Portugal, Brasil, Suïssa, Santiago de Xile i Bombai.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS