dilluns, 24 de juny del 2013

El marit de Cospedal cobra tots els mesos de Liberbank 7.000 euros "per no fer res".




"El taló (taló) d'Aquil · Cospedal"I és que Ignacio López del Hierro, la capacitat per als negocis està lluny de tot dubte, és el "taló, millor dit, el taló d'Aquil · les de Cospedal", reconeix EPLURAL.COM un líder empresarial castellanomanxec proper al matrimoni. "María Dolores es posa malalta quan llegeix alguna notícia on apareix el seu marit, però no només Nacho li produeix mals de cap, també ella està assenyalada per les grans quantitats que ha cobrat aquests anys del partit, del Senat i de Castella-la Manxa" , concreten.
84.000 euros per obra i gràcia de MenéndezÉs possible que l'activitat empresarial i financera del seu espòs li tregui el son a Cospedal, o pugui perjudicar la seva carrera política, però no és menys cert que la presència d'Ignacio López del Hierro en una desena de consells d'administració reporta al matrimoni interessants ingressos que corregeixen la pèrdua salarial des que la lideresa és presidenta de Castella-la Manxa, ja que ha deixat de percebre al voltant dels 100.000 euros anuals, ja que la Llei de Govern i del Consell Consultiu manxega li impedeix cobrar més d'un sou. Però no així a López del Hierro, que només per representar Liberbank a Itínere s'emporta tots els anys ni més ni menys de 84.000 euros. Encara que a dir veritat, el consell d'aquesta gestora d'infraestructures es reparteix cada dotze mesos una mica més d'un milió i mig d'euros.
"No ens prestava cap servei"Està clar que la devastadora contraportada de Carles Segòvia donarà molt que parlar. I és que l'inici de la crònica és demolidor: "Jo em vaig negar a pagar-li si no hi havia ordre per escrit, perquè els vaig dir als meus superiors que en una entitat supervisada pel Banc d'Espanya com la meva no podia acceptar lliurar cap pagament a empreses no ens prestaven serveis ", assegura Antonio Osca, que va exigir aquesta disposició ja no per abonar els 7.000 euros a López del Hierro, sinó a la seva empresa, Fil d'Inversions, de la qual és administrador únic. "Vaig saber després de la meva cessament que la societat era del marit de Cospedal, però no podia pagar a ell ni a ningú 7.000 al mes sense saber què feia", afirma l'exdirectiu.
Fil d'Inversions: that is the questionAquesta és la qüestió. Què és Fil d'Inversions? A què es dedica l'empresa d'Ignacio López del Hierro? És una societat limitada amb seu al madrileny carrer de Marquès de Salamanca, dedicada a "les inversions i explotacions agrícoles i la comercialització dels seus productes, així com la tinença, adquisició, urbanització, promoció, explotació, venda i arrendament de tot tipus de finca rústiques i urbanes ", diu el seu objecte social. El marit de Cospedal és administrador únic i compta, a més, amb una cartera de títols cotitzats en borsa per valor de 300.000 euros. No es coneixen empleats al seu càrrec.
Un regal d'un milió d'eurosPerò aquí no queda la cosa. Dèiem al principi que hi ha més. I tant. Sabem per la nota simple del registre de la propietat (veure document) que Fil d'Inversions li va regalar o donar a María Dolores Cospedal el cinquanta per cent d'un cigarral a Toledo (la zona més elitista de la capital, on el metre quadrat no baixa dels 3.000 euros), valorat en 2,4 milions d'euros, que ocupa 12.100 metres de parcel · la, amb una mansió de 584 metres quadrats, que la secretària general del PP es va encarregar de blindar, tot i que la presidenta de Castella-la Manxa reconeix a mitges aquest regal, sense que, sorprenentment, el PSOE hagi preguntat en seu parlamentària per aquesta donació o pels "errors" continguts en la declaració de béns de Cospedal.
900 treballadors, al carrerEl més esperpèntic del cas (ho explicàvem en ELPLURAL.COM el cap de setmana) és que Liberbank ha executat un ERO per acomiadar 1.332 treballadors, dels quals 930 pertanyen a Castella-la Manxa. Mentrestant, Ignacio López del Hierro segueix cobrant 7.000 euros al mes, fins que es digui el contrari, per representar una extinta CCM que, a més, ha decidit reduir la jornada laboral i salarial un 30% a la resta dels empleats afortunats que no perdran els seus llocs de treball. Els sindicats demanen a Cospedal que faci alguna cosa. Ella ... no diu ni mu, que diria Bono, el privilegiat.

1 comentari:

  1. Prenc nota. A tot arreu hi ha porqueria, però la d'Espanya és superlativa i put de mala manera.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS