dimecres, 19 de juny del 2013

5 formes (gratuïtes) de donar a conèixer el teu negoci. La majoria d'emprenedors no disposen de gaires mitjans-per no dir cap-per a realitzar campanyes de comunicació massiva. No obstant això, és possible donar a conèixer el teu negoci invertint molt poc (o cap) diners. El més important és saber qui és el teu públic (els teus possibles clients, però també aquelles persones que et puguin recomanar o obrir-te altres portes), quines són les seves necessitats i on els pots trobar. A partir d'aquí, dedicant una mica de temps i una mica de creativitat pots aconseguir molt bons resultats. Et proposem aquestes 5 formes (encara que hi ha moltes més).




1. Aconsegueix que et recomanin
El boca a orella segueix sent una de les principals formes d'aconseguir clients. Les xarxes socials han multiplicat el poder de prescripció de qualsevol persona. Per tant, si tens als teus clients satisfets, serà més fàcil que et recomanin. Si tens treballadors i ets capaç d'involucrar en el projecte, també poden ser un altaveu important per al teu negoci. També pots crear campanyes i accions específiques per aconseguir-ho, com per exemple oferir descomptes als clients que et aconsegueixin a un altre.
2. Compte teva història als mitjans de comunicació
Tothom té una història. Tu també. No es tracta d'explicar el teu producte o el teu projecte empresarial, sinó la història que hi ha darrere: potser sigui la teva trajectòria fins que et vas llançar a emprendre, o l'origen de la teva idea, o com el teu producte ha pogut canviar la vida d'algun dels teus clients ... Descobreix la teva història, i contacta amb periodistes a qui els pugui interessar. Tingues present que no només existeixen els grans mitjans. Hi ha infinitat de mitjans de comunicació: locals, especialitzats, professionals, en ràdio, a TV, a Internet ... Segur que la teva història encaixa amb algun!
3. Connecta amb altres emprenedors i empreses
Participa en jornades, congressos i seminaris. Involucra't en associacions empresarials o en clubs d'emprenedors del teu sector o de la teva mateixa zona. Participa en els networkings per a emprenedors que s'organitzen per tot arreu. Entrar en contacte amb altres empreses i emprenedors t'ajudarà a conèixer la teva competència, a trobar clients, o socis, o descobrir altres projectes i formes de donar-te a conèixer. També a través d'Internet pot connectar amb altres emprenedors o empresaris.
4. Esprem totes les possibilitats d'Internet i les xarxes socials
Tenir el teu propi bloc, crear vídeos a Youtube, o tenir perfils actius en les principals xarxes socials com Twitter, Facebook, LinkedIN o Google+ pot ajudar-te a convertir una referència per als teus possibles clients. Cada vegada més utilitzem Internet per buscar informació abans de comprar alguna cosa, per aprendre o com a simple entreteniment. Segur que pots aportar informació rellevant per al teu públic. Crea continguts d'interès i comparteix-los a la xarxa.
5. Fes alguna cosa per la teva comunitat
Saps quin és el teu comunitat? Pot ser una comunitat virtual, però també una comunitat offline: el teu barri, la teva ciutat, un col · lectiu específic ... Pots fer alguna cosa per ells? Per exemple un taller gratuït, un esdeveniment per donar informació ... o simplement per passar una bona estona. També pots col · laborar amb alguna associació que doni serveis rellevants al teu mateix públic. La Responsabilitat Social no és només per les grans corporacions, tu també la pots aplicar i et pot reportar diversos beneficis.
Aquestes són les nostres propostes, però segur que hi ha moltes altres maneres de donar-te a conèixer Quins has utilitzat tu? La teva experiència pot servir a altres emprenedors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS