dimecres, 19 de juny del 2013

La 'caça' de l'aturat té premi: Báñez paga més als funcionaris que retiren més prestaciones.El 36% de la productivitat per objectius que perceben els funcionaris del Ministeri d'Ocupació depèn del nombre de prestacions per atur que donen de baixa definitivament.




La 'caça' de l'aturat té premi al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social que dirigeix ​​Fátima Báñez. Així es desprèn dels criteris amb què remunera la productivitat dels seus funcionaris. Concretament, el 36% de la productivitat per objectius que perceben els treballadors estatals de l'antic INEM depèn del nombre de prestacions per atur que donen de baixa de manera definitiva. És a dir, l'actual Govern de Rajoy considera que un treballador públic d'Ocupació és més productiu com més aturats expulsi de per vida del sistema. I paga en conseqüència. "Es tracta d'acabar amb l'atur a base d'acabar amb els aturats. I aquests objectius són un exemple", asseguren funcionaris consultats.
"No s'està dient que com més aturats ces, o com més cabró siguis, més ganes. L'objectiu és repartir millor els recursos, mesurar la productivitat en funció de com compleixen el seu treball els funcionaris i millorar la col · laboració amb la inspecció. És un tema de gestió, no un sistema de persecució. El que passa és que les instruccions són molt fàcils de mal interpretar ", han respost a Vozpópuli fonts del Ministeri.
Segons un document intern a què ha tingut accés aquest diari, de dotze indicadors que determinen la productivitat per objectius dels treballadors del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), quatre estan relacionades amb l'eliminació permanent de la prestació. Així, el nombre de baixes "per control de requisits" suposa un 16% de la productivitat. Les baixes definitives derivades de la "comprovació de la disponibilitat per a l'ocupació" computen un 10%. Les expulsions "per la col · laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS)" expliquen un 6%. I les revocacions "per control de gestió" tenen un pes del 4%. En total, les baixes definitives del sistema suposen un 36% de la productivitat per objectius. Per comparar, altres indicadors importants, com el nombre de dies de demora en el reconeixement de les prestacions, o el percentatge de sentències favorables per a l'Administració, tenen un pes del 3% cada un en el rànquing de la productivitat.
'Apatrullant' la ciutat en cada 'campanya BBC'
A l'acció de 'anar a enxampar' aturats que perceben prestació per desocupació, els funcionaris de la casa en diuen "apatrullar", com gest de complicitat al personatge Torrent. I com a l'Espanya d'austeritat i submissió a la Troica les butxaques estan molt ressentits, després de quedar-se sense l'extra, els treballadors públics esmolen el llapis i es disposen a ingressar uns durs més en concepte de productivitat per objectius en el que queda de l' esquizofrènic INEM.
Els que sí que apatrullan la ciutat, literalment, com 'el braç ximple de la llei' de Santiago Segura, són els inspectors de treball, per exemple, en l'anomenada "Campanya BBC", això és, Casaments Noces, Banquets i Comunions, que té lloc cada primavera. Si els inspectors sorprenen als restaurants a treballadors sense donar d'alta, tenen premi. Si per casualitat enxampen un cambrer fent una 'extra' que a més és aturat, llavors el premi és doble. "En aquest cas, hem matat dos ocells d'un tret: A l'empresari que no dóna d'alta als seus extres, i l'aturat que estava cobrant una prestació", informen les fonts.
Excepció jurídica en les prestacions per desocupació
Un dels indicadors esmentats, el de les "revocacions per control de gestió" és, segons el parer de fonts jurídiques consultades, especialment greu. "Això significa que es controlen els drets reconeguts i quan no estan ben reconeguts, s'anul · len. Revocar un dret és una cosa molt greu, necessita la intervenció d'un jutge", expliquen.
En moltes ocasions, qui s'ha confós és l'Administració. I l'Administració no pot anar contra els seus propis actes, en virtut del principi d'interdicció dels actes propis. Doncs bé, en el SEPE, el volum de treball és tal, que s'ha retorçat la llei de manera que pel que fa a les prestacions per desocupació, gaudeix d'una excepció al principi d'interdicció dels actes propis de l'Administració i pot revocar els drets reconeguts sense necessitat d'autorització judicial. La qual cosa, segons els lletrats consultats, "provoca desconfiança en les institucions i afecta la seguretat jurídica".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS