divendres, 3 de maig del 2013

Quin tipus de mesures de coerció pot aplicar l’Estat espanyol a Catalunya en cas que aquesta declari unilateralment la seva independència? Fins a quin punt és possible la intervenció armada de l’exèrcit espanyol per evitar la nostra secessió? .




El que cal entendre de les mesures de coerció que pugui aplicar Espanya a Catalunya és que tindran un caràcter exclusivament dissuasiu per tal d'evitar el procés, però que un cop assolit l'Estat ja no tindran cap sentit però si que mantindran el seu cost. Si a això li afegim les mesures de coerció que pot exercir Catalunya cap a Espanya, entendrem que tot plegat no es previsible que s'allarguin massa en el temps, de fet com menys duri el període menys duraran les hostilitats.

La intervenció militar queda completament descartada per molts motius. Estaríem parlant de una intervenció armada contra la societat civil desarmada i això es un crim contra la humanitat que tindria repercussions gravíssimes per Espanya. D'entrada significaria l'expulsió de la UE i de diverses organitzacions militars, la instauració de una dictadura i un endarreriment de 80 anys pel país a nivell econòmic, polític i social. Espanya estaria sortint del món accidental per tornar a formar par dels països del tercer món. Hem de pensar però que la comunitat internacional considera que ja ha perdut massa amb les temeritats espanyoles i, de cap manera permetria una cosa així. No descartem però algunes declaracions d'estaments militars i fins i tot alguna escenificació de caràcter intimidatori que no han de ser ni tant sols contestades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS