dijous, 2 de maig del 2013

CATALANS FEM FRONT. José Manuel García-Margallo i Ana Pastor, 'enviats especials' de Mariano Rajoy a Catalunya, per 'desactivar' l'independentisme d'Artur Mas recorrent als empresaris perquè el president de la Generalitat aparqui el debat sobiranista ja que no és viable econòmicament.




El Govern ha intensificat l'ofensiva a Catalunya per 'desactivar' l'independentisme d'Artur Mas recorrent als empresaris. Considera que són el seu millor aliat per frenar el president i està intentant conquistar-los. García-Margallo i Ana Pastor han estat els primers ministres a fer 'lobby' a Barcelona.
Segons ha sabut  de fonts empresarials coneixedores de les trobades, els ministres d'Afers Exteriors i de Foment han mantingut la setmana passada, a Barcelona, ​​a on viatjar, reunions amb els màxims directius de pimes i amb alguns dels representants de les principals grans empreses catalanes.
Guanyar-se als empresaris catalans
Fonts del Govern consultades per ECD expliquen que l'ordre de Rajoy als seus ministres és clara: han de guanyar-se al teixit empresarial català perquè ajudin el Govern central a tendir ponts amb la Generalitat i, com a conseqüència, frenar el projecte independentista d'Artur Mas.
José Manual García Margallo i Ana Pastor han estat els primers membres del Govern que han mantingut trobades discretes a Barcelona amb importants directius per assolir aquest objectiu d'acostament.
García-Margallo amb les pimes
Les fonts empresarials a què ha tingut accés ECD comenten que la trobada entre el ministre d'Afers Exteriors i una nodrida representació de la petita i mitjana empresa catalana va tenir lloc al famós Hotel Majestic.
L'escenari triat no és casual. Allà va ser on es va forjar el pacte entre José María Aznar i el llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol, que va permetre al PP arribar al poder el 1996 amb el suport de CiU.
I el missatge del ministre Margallo va ser concís, segons han relatat alguns els empresaris presents: el Govern està disposat a debatre amb Catalunya noves fórmules de finançament, però al mateix temps és necessari que el president de la Generalitat aparqui el debat sobiranista-ja que no és viable econòmicament-, i se centri a treure a la comunitat de la crisi.
"Si els comptes públics de Catalunya s'ofeguen, també ho faran les seves empreses, sobre totes les petites i mitjanes, que són les que més difícil ho tenen per exportar", els va venir a dir el titular d'Exteriors.
Ana Pastor, amb els grans empresaris
L'altra de les cites, també la setmana passada, va reunir la ministra de Foment, Ana Pastor, amb alguns dels més influents executius de Barcelona amb el mateix objectiu de fons: tractar de frenar els plans sobiranistes d'Artur Mas.
A la cita, que va tenir lloc de manera discreta a la seu de l'Editorial Planeta a la capital Comtal, van acudir personalitats com el mateix president del grup de comunicació, José Manuel Lara, el conseller delegat de Caixabank, Joan Maria Nin o el president de Abertis, Salvador Alemany.
L'ofensiva no ha fet més que començar
Segons les fonts consultades, el desembarcament de ministres a Barcelona no ha fet més que començar.
Està previst que les reunions al més alt nivell entre alts càrrecs del Govern i destacats empresaris que radiquen a Barcelona s'intensifiquin en les properes setmanes.
Tanmateix, l'Executiu intentarà que els contactes siguin discrets i privats, per evitar que el soroll mediàtic espatlli l'ofensiva iniciada el territori català.
Moncloa prepara un gran acte patronal
Tal com es va avançar en aquestes pàgines, Rajoy té previst viatjar també a Barcelona el proper 10 de maig per reunir-se en un gran acte patronal amb un nodrit grup d'empresaris catalans, amb els quals busca establir vies per desencallar les tensions i el resoldre el desencontre entre l'Executiu central i la Generalitat.
El president del Govern aprofitarà el seu pas pel Saló de l'Automòbil de Barcelona, ​​que tindrà lloc del 9 al 19 de maig, per intentar guanyar-se al món empresarial català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS