dimecres, 3 d’abril del 2013

A la Catalunya Estat , l'atur baixaria considerablement ; ¿ com es situaria l’atur en una Catalunya Estat ?.



Mira’t l’estudi del CCN sobre el nivell d’atur en una Catalunya Estat aquí. http://www.ccncat.cat/sites/default/files/aturcatalunyaestat.pdf

 Durant aquest passat mes de març l’atur a Catalunya ha baixat en només un miler de persones. I si tenim en compte que Setmana Santa ha caigut a finals del mes en qüestió, es podria associar la contractació de gent arran de l’augment de feina durant aquests dies festius.

En xifres generals, i espantoses, és que a Catalunya hi ha més de 650.000 persones aturades. A l’Estat supera els 5 milions. Imaginem-nos doncs, gairebé una Catalunya parada, en busca de feina i amb problemes econòmics per arribar a final de mes per manca d’un sou o més d’un  a cada llar.

En concret 1.126 persones s’han incorporat aquest mes de març respecte el febrer, i els desocupats són exactament  664.050 a Catalunya. La cosa no millora si comparem les xifres amb l’any anterior: aquest març hi ha 25.803 persones més a l’atur, cosa que representa un 4.04% més.

Un dels estudis del Cercle Català de Negocis parla precisament de l’atur i en concret de com es situaria l’atur en una Catalunya Estat. L’estudi compara la situació amb altres països de la Unió Europea i també com quedaria la taxa d’atur en una Catalunya independent o tal com està ara.

I és que les xifres parlen par si soles: el nivell a Catalunya es rebaixaria, que és el mateix que hi hauria menys persones aturades: “Per tant, si tot el dèficit fiscal s’inverteix a Catalunya, es crearan 400.000 llocs de treball i l’atur passarà del 22% al 12%”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS