dijous, 21 de març del 2013

Cospedal:Fraudulenta la retirada del sou als diputats de *CLM.Europa;*demoledor informi on recorden a la secretària general del PP que Espanya va signar la Carta d'Autonomia Local, d'obligat empleno des del 3 de febrer de 1989.



Un informe del Consell d'Europa, que considera fraudulenta la decisió de la presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores Cospedal, de suprimir el sou a 42 dels 49 parlamentaris, posa de manifest la cada dia més qüestionada qualitat democràtica imposada en aquesta autonomia per la també secretària general del PP, a la qual constantment *reprenden l'Alt Tribunal castellà-manxec, o el Defensor del Poble, amén d'altres organismes i institucions, coincidents tots ells a l'hora de qüestionar la política duta a terme per la *lideresa “popular”, aplicant salvatges retallades i desmuntant a passos engegantits l'Estat del Benestar en terres manxegues.

Article 7 de la Carta Europea
Aquesta vegada ha estat Europa l'encarregada de treure els colors a Cospedal, recordant-li que aquesta decisió d'intent d'anul·lació de l'oposició a través de la retirada del sou dels seus diputats vulnera l'article 7 de la Carta Europea d'Autonomia Local, signada per Espanya el 3 de febrer 1989 i publicada pel Butlletí Oficial de l'Estat el 24 de febrer del mateix any (veure BOE), en el qual queda clar que: “la disposició abans esmentada de la Carta, i en particular sobre les exigències que impliquen una compensació econòmica adequada per les despeses incorregudes en l'exercici del càrrec, així com si escau, la compensació per pèrdua d'ingressos o remuneracions pel treball realitzat”. (Veure pàgina 27-28 de l'Informe).

“Greu limitació democràtica”
L'Informe del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa no té un gram de desaprofitament. A la pàgina 42 recorda que “el Parlament de Castella-la Manxa va adoptar mesures dràstiques, segons la *cuales, a partir de l'1 de gener de 2013, 42 dels seus 49 diputats regionals deixarien de rebre la totalitat de les seves retribucions. A més, la majoria de les CCAA han decidit reduir el nombre dels seus diputats regionals. Totes aquestes mesures representen una greu limitació de la representativitat democràtica i de l'autonomia de les autoritats locals i regionals”

Carta d'obligat compliment
No solament això, també els ponents de l'informe, aprovat per 94 vots a favor, 6 en contra i 4 abstencions, el belga Marc *Cools i l'holandès Llegeixen *Verbeek, recorden a les autoritats espanyoles, i a Cospedal en particular, encara que sense esmentar-la, que la Carta d'Autonomia Local és d'obligat compliment. Arribat a aquest punt cal recordar les declaracions de la presidenta de Castella-la Manxa en la clausura del Congrés del PP a Guadalajara el passat mes de juny: “Europa demana a crits una major integració fiscal, financera i política”, va dir. Ara falta saber si s'aplicarà la seva pròpia medicina.

Visita dels “homes de la democràcia”
L'informe, segons recull Efe, es basa en les visites realitzades pels ponents a Sevilla, Toledo i Madrid. Doncs bé, a les hosts de Cospedal no li han agradat que fiquin els nassos els “homes de la democràcia” en els seus assumptes, acusant als ponents de “no actuar amb transparència”, de “falta de rigor” i de realitzar “judicis de valor personals”, en incloure, sense contrastar, observacions de parlamentaris del PSOE, assegura la diputada castellà-manxega “popular” Carolina Hernández Torres.

El PSOE prepara un recurs al Constitucional
Acusacions desmentides pel president de la Comissió de Seguiment, *Lars *Molin, qui assegura que el procediment de l'informe ha estat “respectat escrupolosament”. Informe que ve a ratificar també les intencions del POSI de Castella-la Manxa que en l'actualitat ultima un recurs d'inconstitucionalitat contra aquesta arbitrària i sens dubte il·legal decisió de Cospedal de retirar el sou als diputats. Un grup de senadors i diputats presentarà en les properes setmanes l'exhort davant el Tribunal Constitucional, segons ha pogut saber ELPLURAL.COM de fonts socialistes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS