dilluns, 4 de febrer del 2013

Ruiz-Gallardón és la mà que bressola el bressol a la rebotiga del 'cas Bárcenas'?. Gallardón, "sempre disposat a sacrificar-se pel partit", en paraules esquitxades d'ironia d'un veterà parlamentari del seu grup.




"Alberto està esperant, per si cal fer un pas endavant ... i sacrificar", comenta amb sarcasme aquest diputat del PP, conscient que el ministre de Justícia és un dels membres del Gabinet que major discreció exerceix i menys exposició pública ha tingut des que es van descobrir els 22 milions guardats per Luis Bárcenas a Suïssa. En aquests dies ha parlat bastant Esperanza Aguirre, per demanar que el partit es querelli contra l'extresorer, s'ha pronunciat Alberto Núñez Feijóo, per defensar l'honorabilitat de Rajoy i advertir que s'ha entestat seva paraula, i només ho ha fet d'una tirada el ministre de Justícia per anticipar, en una tàctica molt mesura, que el PP aclariria amb transparència la comptabilitat del PP.
El silenci, que ha après tard a practicar, gairebé sempre li ha donat a Gallardón bons resultats. No ho va guardar el 2008, quan va intentar el fallit salt a les llistes del Congrés i va tenir davant a Esperanza Aguirre: "No em podeu fer això", li va dir compungit a Rajoy davant d'Ángel Acebes, poc després de rebre el no per resposta i haver de pair davant la presidenta madrilenya a la aclaparadora cabina de l'ascensor de la seu de Gènova. Tres anys després, després d'una mesura operació d'acostament al llavors líder de l'oposició, va aconseguir el seu trofeu, el quart lloc en la candidatura per Madrid, ascens que pensava podia catapultarle, ni més ni menys, que a la cartera de Foment, la qual major inversió pública maneja. Les seves ambicions van tornar a jugar-li una mala passada i va quedar en l'esglaó de Justícia, on en l'últim any ha topat amb tots els col · lectius del sector.
Com en qualsevol investigació policial clàssica com cal, cal preguntar-se a qui beneficia el crim. I aquí la majoria de les mirades dins del PP es dirigeixen a Gallardón, un dels pocs pesos pesants de l'organització als que encara no han esquitxat les rèpliques del 'cas Bárcenas' ja que va romandre allunyat de la seva maquinària nacional durant els 16 anys que va dedicar a la política autonòmica i local madrilenya. Les amistats perilloses que en aquest temps va forjar, des Florentino Pérez a Gerardo Díaz Ferrán, estan copiosament documentades i s'han vist reflectides en un grapat d'operacions urbanístiques que llancen un balanç desastrós per a una capital que concentra més del 22% del deute municipal de Espanya.
Qui coneix bé a Gallardón al PP comenta que la seva ambició desmesurada suposa, entre altres coses, un mal pagament a Rajoy, ja que l'actual president va ser qui li va lliurar, potser, de caure de ple en la trama Gürtel. Un dels episodis menys coneguts es remunta a 1997, quan Rajoy ocupava la cartera d'Administracions Públiques en l'època d'Aznar i va descobrir que un amic seu de Pontevedra, Gerardo Lorenzo, va començar a familiaritzar-se amb Francisco Correa, llavors desconegut per al gran públic. Rajoy li va aconsellar al llavors president madrileny que s'allunyés de Lorenzo, assessor fiscal de coneguts empresaris, encara que Gallardón no va haver de seguir aquest suggeriment amb detall ja set anys després, ja com a alcalde, va adjudicar diversos contractes a l'empresa Special Events, implicada en la xarxa corrupta, per una suma superior als 153.000 euros, recorden fonts del PP. Gallardón va justificar l '"error" per una manipulació d'un informe tècnic.
Però amb independència de la sortida que s'acabi donant al PP a aquesta crisi, òrfena de moment de cadàvers a la loneta, falten encara per veure capítols inèdits que sortiran de l'Audiència Nacional i de les comissions rogatòries enviades a Suïssa. Aquesta seqüència encara desconeguda és la que condueix a algunes veus pessimistes del grup parlamentari popular, que també n'hi ha, a sentenciar que "aquesta legislatura ha acabat". Sembla que entrem, doncs, en un compàs d'espera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS