dijous, 21 de febrer del 2013

Les amistats de la propietària de ‘Mètode 3’ amb el germà de Rubalcaba i el CNI.*Marita Fernández va mantenir una estreta relació amb el director del CESID, Jesús de l'Olmo.




María Teresa Fernández Costat, coneguda com '*Marita', va fundar l'agència de detectius 'Mètode 3' en 1985. Després de 27 anys funcionant, Fernández Costat s'enfronta a una de les èpoques més convulses que viu l'agència. Després de veure la llum l'informe de seguiments a la secretària general del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, el fill de *Marita, Francisco Marco, que presideix Mètode 3, va ser detingut dilluns passat al costat de tres detectius més: Julián *Peribáñez, Elisenda Villena i Álex *Borreguero. Tots acusats per delicte de revelació de secrets. Julián *Peribáñez i Alex *Borreguero van admetre davant els agents de la policia la seva autoria en l'enregistrament de la conversa de Sánchez-Camacho i la *exnovia del fill de Jordi Pujol, Victoria Álvarez, en el restaurant La *Camarga.

Després que suposadament dos *exempleados de l'agència facilitessin a la Policia més de 200 informes –segons Francisco Marco, "falsos"- de seguiments a polítics com José Montilla, Felip Puig, Joana Ortega, Josep *Lluis Carod-Rovira, Joaquim Almunia, Ignacio González, Joaquin Plena, José María Barreda, Ángel Ros, Xavier Sabaté o María Antonia *Munar, a més de l'empresari Gerardo Díaz Ferrán, van saltar totes les alarmes.

I entre la paranoia, la por al que pugui filtrar-se i els registres a les diferents seus de 'Mètode 3', CiU llança dos missatges:

María Teresa Fernández Costat està relacionada sentimentalment el germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, Alejandro.
Flama a comparèixer al Congrés al director del CNI, Félix Sanz Roldán, sota l'argument que els casos d'espionatge són una operació orquestrada pel CNI que usa de tapadora a 'Mètode 3', amb la intenció de desacreditar el procés sobiranista de Catalunya.

Tots dos missatges llancen una incògnita davant la possibilitat d'influència arran de les relacions personals de la propietària de 'Mètode 3', *Marita Fernández.

D'un costat, l'existència d'una relació sentimental entre la propietària de l'agència amb Alejandro Pérez Rubalcaba posa en un *brete al Govern de Zapatero. La Unitat de Seguretat Privada del Cos Nacional de Policia va detectar irregularitats i "faltes molt greus" durant la inspecció realitzada a 'Mètode 3' al maig de 2011, quan Rubalcaba ocupava la cartera d'Interior. No obstant això l'expedient es va arxivar amb Antonio Camacho com a Ministre d'Interior.

D'un altre, que CiU posi la mirada sobre el CNI, no sembla un fet fortuït. *Marita Fernández també va mantenir una estreta relació amb el general Jesús de l'Olmo, director en 1996 del CESID, antic CNI. Segons el secretari general de Convergència, Josep Antoni Duren i Lleida, el cas dels espies "és un muntatge de l'Estat contra el procés sobiranista" que utilitza a 'Mètode 3' de tapadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS