divendres, 8 de febrer del 2013

"Es permeten donar lliçons de moralitat quan no paguen a Hisenda". Els principals diaris, entre ells El País i El Mundo, apareixen en la llista de grans morosos d'Hisenda.




Alguns dels grans rotatius nacionals, com El País i El Mundo, tenen tots els números per aparèixer en la llista de morosos amb Hisenda i amb la Seguretat Social que perfila ja el ministre Cristóbal Montoro. La premsa és el sector que més deutes té amb l'Estat.
Segons ha sabut de fonts del Govern, els mitjans de comunicació s'han convertit en l'objectiu prioritari de l'Agència Tributària a l'hora de controlar si estan al corrent dels seus pagaments.
Molts d'ells, entre els quals es cita concretament a El País i El Mundo, acumulen importants deutes amb Hisenda, per la qual cosa en àmbits de l'Executiu es dóna com segur que els noms d'aquests diaris apareixeran a la llista de grans morosos amb l'Estat .
El ministre Montoro està indignat.
Les fonts del Govern a les quals ha tingut accés ECD expliquen que Cristóbal Montoro se sent "profundament molest" pels durs atacs que està rebent ell, i també el president del Govern, en relació amb el cas Bárcenas i l'amnistia fiscal.
La seva indignació augmenta, expliquen en l'entorn més pròxim al ministre, en veure com destacats mitjans de comunicació "es permeten en les seves editorials donar lliçons de moralitat", en clara referència al diari de Prisa i al d'Unidad Editorial, mentre tenen sense liquidar " importantíssimes deutes amb Hisenda ".
El ministre d'Hisenda considera que "haurien predicar amb l'exemple".
Montoro argumenta en el seu cercle de màxima confiança, concretament sobre l'amnistia fiscal, que no és de rebut que siguin precisament aquests diaris qui "denunciïn la poca moralitat del Govern per aflorar bases imposables a l'estranger destinades a finançar els serveis públics, quan aquests mitjans acumulen els majors impagaments al fisc ".
El sector de la premsa, el més deutor.
Persones que coneixen bé els comptes dels grans diaris espanyols destaquen a ECD que la premsa és un dels sectors que més deutes acumula amb Hisenda.
De moment, no és possible conèixer les quantitats exactes que deuen. Per motius de confidencialitat, Hisenda no pot facilitar informació sobre la situació fiscal d'un contribuent concret. No obstant això, el ministeri treballa per reformar l'article 95 de la Llei general tributària i la Llei de Protecció de Dades amb la finalitat que sigui possible fer-la pública.
Està previst, segons fonts d'Hisenda, que aquests canvis legislatius estiguin llestos abans del mes d'abril.
El Govern no es posa al telèfon.
Alhora, importants directius de mitjans de comunicació estan també queixosos amb el Govern, cosa que des de l'Executiu es vol relacionar amb algunes informacions i amb editorials crítics contra l'equip de Mariano Rajoy, per exemple els que es poden veure aquests dies en els diaris més importants respecte al cas Bárcenas.
El motiu d'aquest empipament d'alguns grans diaris és la passivitat del Govern per atendre les demandes del sector, que es troba en una greu crisi i necessitaria un pla d'ajudes públiques per a la reconversió, a l'estil dels suports a les televisions privades amb la supressió de la publicitat a TVE.
No obstant això, no només no aconsegueixen aquest objectiu, sinó que no aconsegueixen parlar amb representants del Govern. Porten mesos intentant tancar una trobada i fins al moment només han rebut evasives com a resposta.
Segons fonts dels mitjans, els alts càrrecs del Govern als quals recorren, radicats sobretot en el complex de la Moncloa, "ni tan sols es posen al telèfon".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS