dimarts, 12 de febrer del 2013

El PSC de Girona dóna suport a una moció de la declaració d'independència. Els set regidors socialistes rebutgen la posició oficial del partit i se situen al costat de CiU, ICV-EUiA i CUP abonant el text independentista.




La proposta ha prosperat amb 22 vots a favor i dos en contra: els regidors de CiU, PSC, CUP i ICV s'han mostrat a favor de la moció, mentre que les dues regidors del PP - faltava un tercer - han votat en contra.

Durant la celebració del ple la nit d'aquest dilluns, el portaveu de l'equip de govern de CiU, Carles Ribas, ha lamentat que hagi de recórrer als ajuntaments per "poder ser més forts en reclamar una cosa tan natural com el 'dret a decidir ".

"Normalment ens abstendríamos, però avui ens posicionem perquè el tema ja està debatut i votat on corresponia", ha exposat la portaveu socialista, Pia Bosch, per justificar el vot a favor del PSC, que al Parlament va ordenar l'abstenció als seus diputats.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha lamentat que Espanya s'aferri a unes estructures que no permetin avançar, mentre que el portaveu d'ICV, Joan Olòriz, ha animat a aquells que neguen el dret a l'autodeterminació a reafirmar o no els seus arguments davant la votació en el ple.

Finalment, la portaveu del PP, Concepció Veray, ha recordat que "la democràcia no està per sobre de la legalitat i la declaració de sobirania contradiu la Constitució i l'Estatut".

L'aprovació d'aquesta moció arriba dies després que la delegada del Govern, Llanos de Luna, hagi interposat un recurs contenciós-administratiu contra l'Ajuntament de Girona per aprovar una moció el 10 de desembre en què la ciutat es va declarar "territori lliure i sobirà ", la proposta es va aprovar per majoria amb 15 vots a favor de CiU, la CUP i ICV-EUiA, set abstencions del PSC i tres vots en contra del PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS