dimarts, 26 de febrer del 2013

El número dos de la CEOE, Arturo Fernández, que paga part del sou als seus empleats amb sobres amb diners B, supera el seu mal moment, aconseguint un contracte hostaler amb l'Exèrcit de 3.643.200 euros per al servei d'hostaleria a la Residència Jorge Juan d'Alacant, dependent del Ministeri de Defensa.




 El servei, de dos anys, inclou esmorzar, dinar i sopar per 17,82 €
    
Seguretat Social li reclama cobraments i empleats denuncien pagaments en negre
    
El Congrés va decidir no renovar el contracte del grup per a la seva cafeteria
L'Institut Social de les Forces Armades ha contractat a l'empresa Grup Cantoblanco Colectividades, propietat del vicepresident de la CEOE, Artur Fernández, per al servei d'hostaleria a la Residència Jorge Juan d'Alacant, dependent del Ministeri de Defensa. En total, la formalització de l'adjudicació, que publica avui el BOE, té previst gastar 3.643.200 euros per aquest servei.
L'empresa té pendents uns pagaments de 400.000 euros a la Seguretat Social per deutes contrets amb l'organisme. A més, treballadors i extreballadors del grup dirigit pel número 2 de la patronal han denunciat recentment la pràctica habitual de pagaments en diner negre dins de la corporació. Després d'aquestes informacions, el Congrés va decidir no renovar el contracte per al servei d'hostaleria de l'edifici amb el Grup Cantoblanco, però altres organismes continuen contractant aquesta empresa.
El contracte és per dos anys (març 2013 a febrer de 2015) i inclou un pressupost de 1.925.000 euros anuals. El contracte, com la majoria dels que es redacten per oferir serveis d'hostaleria en edificis públics (vegeu el cas de la Moncloa), té una part variable (l'ingrés per menú o per vendes en cafeteria) i una part fixa (neteja i manteniment de l'establiment) que compensa els empresaris participants a l'hora d'oferir preus més baixos en els seus productes que si els venguessin en un restaurant / cafeteria a l'ús.
En aquest cas, l'Estat paga 1.663.200 euros al Grup Cantoblanco per la neteja i preveu una despesa de fins a 1.980.000 euros en el servei de restauració. La quantitat total dependrà del nombre de menús servits durant aquests dos anys, a un preu de 17,82 euros per esmorzar, dinar i sopar, tal com es mostra en els plecs tècnics del contracte.
A la licitació es van presentar només dues empreses: la signatura de Fernández i Serunión, SA Grup Cantoblanco ha aconseguit el contracte gràcies a superar en la proposició econòmica a la seva competidora. En concret, va aconseguir la puntuació màxima: 100 punts (97 per condicions econòmiques i 3 per millores proposades al servei). Serunión es va quedar en 97,27 sobre 100 ja que la seva proposta de preus es va quedar en 84,27 sobre 97 punts.
Els plecs estableixen que podran participar en l'adjudicació empreses "no sotmeses a la prohibició de contractar i que acreditin la seva solvència econòmica, financera, tècnica i professional".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS