dilluns, 7 de gener del 2013

Tanca la Llibreria Catalònia després de 88 anys. Després de superar una Guerra Civil, un incendi devastador i un conflicte immobiliari, la llibreria tancarà les portes de manera definitiva



La històrica Llibreria Catalònia de Barcelona tancarà aquest dilluns les seves portes al públic després de 88 anys per la crisi del sector, ha explicat el seu director, Miquel Colomer.

    No obstant, al llarg d'aquest mes té previst atendre a clients que vulguin tornar publicacions o que hagin tramitat una adquisició en línia, ha explicat a Europa Press Colomer.

    A més, ha garantit un "tancament ordenat" en què es complirà amb totes les obligacions pertinents i, tot i que aquest dimarts, el públic ja no podrà comprar amb normalitat en l'establiment, si podrà dur a terme devolucions de material adquirit amb anterioritat i es resoldran problemes individuals.

    Després de superar una Guerra Civil, un incendi devastador i un conflicte immobiliari, la llibreria tancarà les portes de manera definitiva, ha assenyalat Colomer.

    Ha lamentat que la crisi actual, "més accentuada en el sector del llibre", ha generat un descens continuat de les vendes en quatre anys, que ronda el 40%, el que ha fet impossible la continuïtat de la llibreria.

    La decisió, que ha qualificat de irrevocable, ha estat "molt difícil, trist i dolorosa", ha confessat, i ha lamentat que la situació no podia allargar més.

    "Perllongar l'activitat només hagués abocat a finals pitjors", ha valorat, i alhora ha dedicat un record a totes aquelles persones que han treballat en la librearía ia les empreses que depenien d'ella com és el cas de l'Editorial Selecta.

    Fundada el 1924, la llibreria es troba i des de fa 82 anys al número 3 de la Ronda Sant Pere, al costat de la plaça Catalunya, tot i que quan va ser fundada es trobava en un proper edifici de plaça que va ser esfondrat i, posteriorment, es va situar el Banc d'Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS