divendres, 18 de gener del 2013

El Govern de Rajoy trontolla. Els pagaments en negre a dirigents del PP amenacen la credibilitat del president en plena campanya propagandística de recuperació econòmica.




La campanya de supòsits brots verds que s'havia obstinat a vendre Mariano Rajoy amb les dades macroeconòmiques de principis d'any-desastrós dada de l'atur mitjançant-li ha esclatat aquest matí per l'aire i amenaça amb emportar-se l'escassa credibilitat que li queda a Rajoy i els seus ministres. El culpable en primera persona és Luis Bárcenas, responsable de les finances del PP durant 28 anys com a gerent i tresorer nacional, aquest últim càrrec subministrat directament per Rajoy al XVI Congrés del partit el 2008, el mateix conclave en què María Dolores de Cospedal era nomenada secretària general i número dos, en substitució d'Ángel Acebes.
Els responsables secundaris estan per materialitzar-se en noms i cognoms, però van des dirigents del PP que cobraven complements salarials en negre (una mitjana de 10.000 euros) fins a empresaris que pagaven comissions Bárcenas per l'adjudicació de contractes públics o obres i serveis relacionats amb el partit, passant pels qui, encara que no es lucraran amb la tècnica, la coneixien i protegien amb el seu silenci, que inclou l'encobriment d'un frau continuat i considerable a Hisenda.
Respecte d'això, Cospedal ha dit aquest matí que res "li consta", en sengles entrevistes a la cadena COPE i Onda Cero, i ha negat rotundament els pagaments de comissions al Partit Popular. Les informacions publicades, però, desmenteixen aquest desconeixement, i encara que apunten la seva arribada a la cúpula de Gènova com a punt i final de la comissió d'aquests delictes, també recullen que si els coneixia i que els pagaments en negre eren una estratègia normalitzada al partit des de l'etapa d'AP de Manuel Fraga.
Més tard, en una XX conferència intermunicipal d'Andalusia, la secretària general va dir als militants del PP el següent: "Quedeu-vos bé tranquils perquè esteu en un gran partit que defensa la honraded i la decència i un partit en el qual qui la fa la paga. Tenim una gran fortuna a Espanya perquè vivinmos en un estat social i democràtic de dret i un Govern que creu en la Justícia i un president que creu que la llei és per a tots igual. ha procediments judicials que segueixen el seu curs i així seguirà sent ", va avisar.
També s'ha pronunciat sobre això Ignasi Mayor Oreja, exvicesecretario del partit i ministre d'Interior amb José María Aznar, que va sostenir a Punto Ràdio que "el mal ja està fet i és de difícil reparació, digui el que digui el president del partit o la seva secretària general ".
La seu del partit del Govern viu des de dimecres amb desconcert i molta tensió les informacions que van des dels 22 milions de Bárcenas a Suïssa-coneguts aquest dia-fins a la il · legalitat continuada dels sobresous. A més de negar coneixement d'aquests fets i remetre a la investigació judicial, els conservadors asseguren que és "una mentida indemostrable". No obstant això, la por a les dades que pugui revelar Bárcenas és un fet al carrer Gènova, doncs ningú sap quin tipus de registres o papers pogués fer anar el tresorer sobre les seves activitats il · legals.
Per un possible xantatge amb la informació que tingui l'exsenador sobre el partit ja va ser preguntat Rajoy el 2009 davant la sorpresa que provocava fins i tot en les seves files la defensa tancada que el president va fer de Bárcenas entre febrer de 2009 i abril de 2010, mantenint-en els seus llocs malgrat la seva imputació en la trama Gürtel i apel · lant a la seva innocència. Llavors, Rajoy ha afirmat que ni l'extresorer li havia fet xantatge ni ell era una persona que "es mogués per xantatges".
L'estratègia d'allunyament de l'ex tresorer nacional que va desplegar el PP en saltar el compte dels 22 milions a Ginebra s'ha ensorrat també amb la sortida a la llum d'una caixa B en el partit, controlada per Bárcenas, nodrida per empresaris i aprofitada per diversos conservadors. A Gènova són conscients que, encara que les pràctiques il · legals haguessin desaparegut amb la marxa de Bárcenas, no hi ha justificació possible davant una ciutadania asfixiada per les retallades del Govern del PP a la qual es repeteix constantment el mantra de "Hem viscut per sobre de les nostres possibilitats ".Malestar amb Aguirre
La presidenta del PP de Madrid ha entrat en tromba en el debat sobre el possible finançament il · legal del partit, cosa que no té especialment contents als seus companys. Esperanza Aguirre-avui mateix a RTVE-ha demanat una investigació "fins al final i caigui qui caigui" i ha llançat un missatge als dirigents del PP, encapçalats per Cospedal: és sorprenent que "la direcció del partit" no sabés res. En l'entorn conservador lamenten aquesta actitud de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid i la seva falta de solidaritat amb la cúpula del PP, ja que sobre el seu successor i home de màxima confiança, Ignacio González, sobrevolen encara indicis de blanqueig en l'adquisició de un àtic a Marbella i acusacions d'espionatge i "altres assumptes tèrbols" mentre ella defensa la seva honradesa amb vehemència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS