dimarts, 29 de gener del 2013

Del partit de les retallades al partit de les subvencions. Rajoy s'abandona als diners públics davant la seva caiguda de popularitat: un PER més fàcil i més subvencions per comprar automòbils. I ara, el Govern estudia ajudes al sector turístic i hoteler. I mentre, la llei d'emprenedors es queda a la reducció de cotitzacions ... per sis mesos! I tot això mantenint les supersubidas d'impostos ... i analitzant altra pujada de l'IVA.




Es diria que tot l'objectiu del Govern Rajoy consisteix en esperar que Alemanya es recuperi i puguem aprofitar del renaixement de l'economia europea ... menys probable que possible. Anem, que l'espera pot ser llarga.
Si no, no s'entén que hagi passat de les retallades salvatges a les no menys salvatges, i no menys injustes, subvencions públiques a la producció.
Ha prorrogat el Pla Prepara per a qualsevol cosa menys per treballar. Ja em diran quin incentiu és per trobar feina-ull, o per muntar el propi ocupació-si a l'atur pots cobrar 450 euros sense fer res-o fent nyaps en negre-mentre el salari mínim d'un empleat que treballa 40 hores per setmana surt per 641 euros bruts mensuals. La conclusió és òbvia.
A don Mariano (a la imatge) li ha entrat l'esperit de les subvencions estatals, és a dir, l'esperit del PSOE i dels sindicats: acaba de rebaixar de 35 a 20 les peonades per cobrar el PER. El PP, que passava per ser el gran denunciant del PP, focus de corrupció i de clientelisme polític del PSOE i d'IU a Andalusia, ara ho posa més fàcil per aquesta corrupció legal que no ha aconseguit treure a Andalusia de la misèria.
Augmenta el PIVE, o subvencions per comprar cotxes, amb el PRIMA, o subvencions per compra furgonetes. I tot això per seguir pidolant que les multinacionals signen fabricant a Espanya. La qual cosa és important, certament, però amb aquestes subvencions hi ha empresaris i enginyers a Espanya disposats a crear una nova SEAT o un nou RENAULT.
A més, segueixen sent subvencions a les multinacionals, més que al ciutadà, subvencions que, d'altra banda, tenen efecte mentre duren. Quant s'acaben, les grans constructors tornen a amenaçar amb reduir plantilles a Espanya.
I més: el Govern espanyol estudia un nou pla d'ajudes al sector turístic i hoteler, però no s'atreveix a reduir les primes a les energies renovables ... encara que si augmenta els impostos.
La llei d'emprenedors, que estava al programa electoral del PP, segueix en gestació. L'única mesura per promocionar els emprenedors era l'anunciada reducció a 50 euros mensuals de la cotització per a joves que posen en marxa un negoci.
I tot això mantenint uns impostos altíssims-sobretot l'IRPF-que es van presentar com transitoris i mentre l'Executiu estudia una nova pujada de l'IVA.
Subvencions per a tots en comptes de promoció de l'autoocupació. Tot molt liberal. I naturalment, l'única cosa que Don Mariano no es planteja són els ajuts públics a la família ia la natalitat. Sembla com si el PP li hagués robat el seu programa al PSOE. En lloc d'impostos baixos, subvencions altes excepte per la natalitat. Ja ho va dir Beatriz Sestayo, responsable de Drets Cívics i Llibertats del PSOE gallec: "Tenir fills és de fatxes". Doncs això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS