diumenge, 13 de gener del 2013

Artur Mas ja ha fet el primer pas. La 'Hisenda catalana' ja està en marxa: Artur Mas ha demanat a les Diputacions els diners dels impostos perquè l'administri la Generalitat, i serà el govern autonòmic el que administri, distribueixi i gestioni els ingressos.




Artur Mas ja ha fet el primer pas per posar en marxa el seu 'Hisenda catalana'. Ha donat ordre a les diputacions provincials que lliurin a la Generalitat els diners recaptats pels impostos dels municipis, i serà el govern autonòmic el que administri, distribueixi i gestioni els ingressos.
Segons s'ha sabut de fonts pròximes a la Generalitat, Artur Mas ha exigit a les quatre diputacions provincials de Catalunya (Barcelona, ​​Tarragona, Girona i Lleida) que li enviïn els diners dels impostos dels municipis.
El president català portava diversos mesos negociant aquest canvi amb els presidents de les diputacions provincials, amb qui ha signat un "conveni tributari" perquè col · laborin, posant en marxa d'aquesta manera els primers passos de la nova 'Hisenda catalana'.
L'objectiu de Mas és assumir competències tributàries que ara no té, i que aspira a obtenir per la via d'esgotar al màxim les possibilitats que ofereix l'Estatut de Catalunya.
El programa informàtic, a punt
Les fonts a les quals ha tingut accés ECD expliquen també que el programa informàtic que servirà a la Generalitat per gestionar tots els impostos recaptats entre els catalans està "pràcticament llest".
El que es busca és que sigui la Conselleria d'Economia, que capitaneja Andreu Mas-Colell, la que gestioni i controli tots els impostos que es paguen a Catalunya. L'objectiu de Mas és que la Generalitat centralitzi tots aquests diners com embrió per 'la seva' Agència Tributària catalana.
Es necessita liquiditat urgentment
No obstant això, les fonts consultades destaquen altre aspecte clau per a la constitució d'aquest nou organisme, i que justifiquen les presses d'Artur Mas: la Generalitat està patint greus tensions de liquiditat, i necessita recursos urgents per poder seguir prestant els serveis bàsics. Aquest fet l'obligarà, amb tota seguretat, a tornar a recórrer al Fons de Liquiditat Autonòmica en els pròxims mesos.
Mas ha vist en les diputacions provincials els diners necessaris per garantir l'estabilitat dels comptes de la comunitat, a través dels diners recaptats per impostos en els ajuntaments, que serà administrat a partir d'ara unilateralment per la Generalitat.
Es crearà una secretaria d'Hisenda
La Generalitat va anunciar a més aquesta setmana que crearà una secretaria d'Hisenda, amb l'objectiu de desplegar l'Agència Tributària pròpia, de Catalunya, una de les "estructures d'Estat" clau que l'Executiu d'Artur Mas vol constituir abans de la consulta d'autodeterminació que CiU i ERC pretenen celebrar el 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS