dilluns, 24 de desembre del 2012

Mas recorda davant Montoro que la Generalitat original ja recapta tributs. Mas destaca l'esperit català de pacte i proclama que la democràcia ha d'estar per sobre de tot i que el nou Govern "no és ruptura amb l'anterior".



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest dilluns durant la seva presa de possessió que la gran finalitat original de la institució que ara presideix ja era recaptar tributs, "però sempre amb pactes i compensacions".
Ho ha dit just després d'al · ludir explícitament al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha acudit en nom del Govern central al Saló Sant Jordi del palau de l'executiu català, lloc que ha donat peu a Mas a destacar els objectius històrics de la Generalitat.

 
Mas ha insistit que històricament es recaptaven impostos des de la Generalitat "sense imposicions", i ha subratllat l'esperit català de pacte perquè la democràcia ha d'estar per sobre de tot, ha afegit.
Així mateix, Mas ha explicat que el seu Govern-que es reunirà per primera vegada el 27 de desembre-fruit d'un pacte amb ERC, "no serà de ruptura sinó una evolució de l'anterior".
Va demanar a més que es jutgi l'acord de governabilitat entre CiU i ERC pels resultats que produeixi i no en funció d'uns "determinats prejudicis instal · lats".
"Afronto aquest moment únic amb compromís total per vèncer totes les dificultats i per superar tots els obstacles", ha dit cap al final del discurs, i ha acabat demanant tenir fe en Catalunya perquè això ningú ho podrà treure.
Així ho ha assegurat en el seu primer discurs com "president" poc després que, davant la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, prometés el càrrec "amb plena fidelitat al poble de Catalunya".
En l'acte solemne al Saló Sant Jordi de la Generalitat, al qual han assistit autoritats i líders dels partits polítics, la presidenta del Parlament li ha imposat la medalla que el distingeix com a president de la Generalitat.
Mas va prendre possessió aquest dilluns com a president català en un acte solemne al Palau de la Generalitat, després de ser investit amb els vots d'ERC, mentre dissenya el seu segon executiu, sense grans canvis, per encarar una legislatura marcada per la consulta sobiranista.
L'acte, al qual van assistir autoritats i líders dels partits polítics, va finalitzar amb la interpretació per part d'un cor de "Els Segadors", l'himne de Catalunya.
El representant de l'Executiu central en la cerimònia va ser el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, acompanyat de la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna. Montoro també va ser el representant del Govern central a la recent presa de possessió d'Iñigo Urkullu com a lehendakari. El desembre de 2010, el llavors Govern socialista va enviar a la primera presa de possessió d'Artur Mas al vicepresident tercer del Govern i també responsable d'Administracions Públiques Manuel Chaves.
En l'acte d'avui, Artur Mas i Gavarró (Barcelona, ​​1956), president número 129 de la institució centenària de la Generalitat, ha revalidat el càrrec després de setmanes de negociacions amb ERC per tancar un pacte de governabilitat que possibilités la seva investidura al Parlament.
El líder de CiU, que va convocar eleccions per reforçar amb una àmplia majoria la seva proposta de convocar una consulta d'autodeterminació, va perdre 12 diputats (de 62 a 50), el que l'ha obligat a pactar amb la segona força, ERC, que el 25N va guanyar 11 escons i va obtenir 21 diputats.
El pacte d'estabilitat parlamentària, que garanteix el suport d'ERC a les principals iniciatives legislatives del futur Govern d'Artur Mas, estableix nous impostos i un termini màxim de celebració de la consulta sobiranista el 2014, tot i que preveu que es pugui prorrogar amb l'acord de ambdues parts.Rajoy vol segellar posició comuna amb el PSOE
Per la seva banda, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que té la "convicció" que ell i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, pensen el mateix sobre el procés sobiranista impulsat per la Generalitat, per la qual cosa ha afegit que "seria bo" que tant l'Executiu com els socialistes fixin una posició comuna sobre Catalunya.
En una entrevista al diari 'El Mundo', Rajoy revela que "evidentment" parla "en secret" amb Rubalcaba sobre el procés sobiranista del president català, Artur Mas, a qui ha reclamat que rectifiqui.
A la pregunta de si el Govern estudia aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia de Catalunya, Rajoy ha respost: "Això de descartar i no descartar és molt complicat. El Govern el que descarta és avançar esdeveniments. Tots estem sotmesos al estat de dret i espero que tots actuïn en conseqüència i no es faci res que contravingui la llei ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS