divendres, 28 de desembre del 2012

L'alcalde de Flix (Tarragona) Marc Mur, del PSC es desmarca de Pere Navarro i defensa la Independència.



L'alcalde de Flix i membre de l'Executiva del PSC, Marc Mur, critica la posició oficial del partit i aposta per celebrar un referèndum independentista il · legal, en què votaria a favor de la ruptura amb la resta d'Espanya. La responsable comarcal del PSC i diputada autonòmica, Núria Ventura, es mostra "poc sorpresa" i envia un missatge a la direcció socialista: "Volem alguna cosa més".
La indefinició del PSC davant de la deriva secessionista de CiU l'ha situat en terra de ningú i li està suposant rebre crítiques tant per part dels que aposten per celebrar un referèndum independentista il · legal, com per part dels que defensen acatar les lleis.
Aquests retrets també estan arribant des de dins de la pròpia direcció del PSC. L'últim d'ells ha tingut lloc aquest mateix dijous, quan l'alcalde de Flix (Tarragona), Marc Mur, membre de l'Executiva del partit i secretari d'Implantació Territorial del PSC de l'Ebre, ha carregat contra la postura oficial de la formació liderada per Pere Navarro per no donar suport obertament la secessió de Catalunya.
A favor de la ruptura
En declaracions a Catalunya Informació, Mur ha assenyalat que no n'hi ha prou amb no posar "pals a les rodes" als plans d'Artur Mas (CiU) i Oriol Junqueras (ERC), com ha anunciat Navarro, i s'ha mostrat favorable del plantejament de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de celebrar una consulta separatista tot i que vagi contra la llei.
"El nostre país [per Catalunya] necessita uns partits polítics actius, uns partits que es posicionin clarament, uns partits polítics que sumin, però, això sí, que es posicionin de manera clara al costat de la majoria social, de la majoria de la gent del país [per Catalunya] que, si algú tenia algun dubte, entenc que des del Onze de Setembre s'ha esvaït ", ha indicat.
Mur s'ha mostrat convençut que el referèndum il · legal se celebrarà, i ha anunciat que ell votarà 'sí' a la secessió.
"Volem alguna cosa més"
La primera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre, Núria Ventura, ha assenyalat que està "poc sorpresa" per les paraules de Mur. En declaracions a Catalunya Ràdio recollides pel diari local Aguaita.cat, Ventura ha indicat que "el partit necessita renovar i modernitzar" i que la posició de Mur la comparteix "un 90% dels socialistes de l'Ebre".
Segons la diputada autonòmica, "per l'Ebre ha de començar el canvi del PSC". "No ens valen les mateixes solucions que fa deu anys, volem una mica més", ha afegit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS