dijous, 20 de desembre del 2012

ERC respon al Govern: "Si volen conflicte, el tindran". Joan Tardà diu que el Govern "ha declarat la guerra econòmica" a la seva comunitat però assegura clar que els catalans no es "rendiran".



El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha desafiat el Govern, si té "valor" a fer realitat el seu "amenaça" de suspendre l'autonomia catalana i ha donat per fet que l'Estat activarà tota la seva maquinària per evitar la convocatòria d'un referèndum d'independència. Però també ha garantit que Catalunya resistirà el "setge". "Si volen conflicte, el tindran, però no els càpiga cap dubte que guanyarà la democràcia", ha sentenciat.
Tardà ha llançat aquesta advertència a l'hemicicle del Congrés durant el debat del projecte de llei de mesures tributàries. El diputat independentista ha denunciat, en català, que el Govern "ha declarat la guerra econòmica" a la seva comunitat però ha deixat clar que els catalans no es "rendiran".
"Volen que ens agenollem, que renunciem a assolir la llibertat plena, la sobirania dels nostres recursos", s'ha queixat, al mateix temps que ha apuntat que els catalans viuen "entre l'Espanya i la paret" i que l'Estat pretén "ofegar econòmicament "a Catalunya perpetuant el" espoli fiscal ", que xifra en 16.000 milions anuals.
Però, a més d'aquesta guerra econòmica, segons Tardà, ara començarà una de caràcter polític perquè, tant des del PP com des d'altres formacions, ja es parla de "repressió, de destitució, derogació i d'inhabilitació". En aquest punt, ha animat el Govern a, si s'atreveix, a suspendre l'autonomia catalana. "Sortirem al carrer, no els càpiga cap dubte, a veure si tenen valor de derogar la democràcia catalana", ha afirmat.
Tardà ha afegit que l'esmena introduïda al PP al Senat sobre un nou impost a tipus zero per als dipòsits financers busca impedir que Catalunya "pugui implementar nous impostos per recaptar més" i evitar nous "retallades de caràcter ideològic".
Faran de tot
Després de recordar que l'Executiu intentarà "curtcircuitar els ingressos" de Catalunya i que estarà vigilant en l'aplicació de l'acord subscrit entre CiU i ERC, Tardà ha assenyalat que fins ara el Govern només ha posat "la primera marxa", però posarà fins a la " cinquena "per fer" descarrilar "a Catalunya. En aquesta operació per "desprestigiar la primavera catalana" participarà, segons el republicà, "tota la logística de l'administració espanyola", des dels "serveis secrets" fins als "lobbies econòmics que estan al servei del PP i dels poders fàctics".
"Ho faran tot i fins i tot de manera molt bruta, basta, amenaçant, però que sàpiguen tots els catalans que no ens rendirem. És un treball estèril, absurd, no guanyaran. Si volen conflicte, el tindran, però no els càpiga cap dubte que guanyarà la democràcia. Ningú pot derrotar la democràcia ", ha subratllat el diputat d'ERC.
PP avisa CiU: "patirà" pel seu pacte amb ERC
El diputat del PP Fernando López Amor s'ha encarregat de replicar a la intervenció de Tardà, acusant-lo de confondre "la democràcia amb els seus interessos personals ultranacionalistes", instant-lo a llegir i respectar la Constitució i recordant-li que la llei de lleis estableix de manera "molt clara "que" Espanya té un caràcter unitari i indissoluble ".
López Amor també ha aprofitat per avisar CiU que ha "triat uns mals companys de viatge" i que les aventures "fiscals es paguen". "Vostès estaran patint de manera permanent fins que dissolguin aquesta vinculació amb ERC. Patiran perquè el poble català li retraurà que hagi pujat els impostos", ha comentat.

1 comentari:

  1. El Tribunal Constitucional NO AVALA la proposta de deixar MORIR als EMIGRANTS. Això vol dir que EL GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA a pres una mesura ANTICONSTITUCIONAL denunciable davant els Jutjats Penals. Nacionals i Internacionals.
    Ciu i ERC han de presentar la denuncia.

    I, així fins que se’n cansin de fer il•legalitats i/o els tanquin el ‘xiringuito’.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS