dilluns, 10 de desembre del 2012

Els generals de la Guàrdia Civil imposen la *remilitarización. Els generals segueixen sent els que tenen el comandament en la Guàrdia Civil. Amb el Govern del PP s'està imposant la remilitarización del cos.



“Els generals són els que manen en la Guàrdia Civil” o “aquí es fa el que diguin els generals”. Són dos comentaris que s'escolten en el cos arran dels intents de desmilitarització que estan promovent des d'algunes associacions.

Amb el Govern de Mariano Rajoy, per tant, la  Benemérita recupera el caràcter militar que l'Executiu socialista intent retirar al cos. I és que les últimes decisions preses en el cos apunten a aquesta  remilitarización, expliquen al Confidencial Digital fonts de Guzmán el Bo.

Un exemple és l'Ordre General número 9, donada a Madrid, el passat 22 de novembre. El seu títol: “Del comandament, disciplina i règim interior de les Unitats”. En ella es repassa el funcionament de les diferents comandàncies i es recorda el règim disciplinari que regeix en el cos.

Una de les qüestions més destacades és el seu article 20, relatiu a tractaments. En ell es pot llegir:

-- Els membres de la Guàrdia Civil rebran, tant de paraula com per escrit, el tractament que tinguin reconegut legal o reglamentàriament per raó de dignitat, autoritat, ocupació o càrrec i condecoracions que posseeixin.

-- Sempre que no els correspongui un altre, els Oficials Generals de la Guàrdia Civil tindran el tractament d'Excel·lència, els Coronels el de Senyoria i els restants membres del Cos el de Vostè.

Fuentes de la Guàrdia Civil indiquen que resulta “grotesc” que els agents cridin als generals i coronels excel·lència i senyoria, respectivament, encara que al propi president del Govern o als ministres d'Interior i Defensa no se'ls hagi de donar aquest tractament.

Cal recordar que en el Codi de Bon Govern que va engegar el Govern de Zapatero es va suprimir l'obligatorietat d'aquests tractaments. Ni tan sols el director de general de la Guàrdia Civil havia de rebre aquest tracte.

Les fonts del cos consultades per  ECD assenyalen que, malgrat els intents de les associacions, els generals seran els qui tenen el comandament en la Guàrdia Civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS