divendres, 14 de desembre del 2012

El Suprem Consell *Masónico d'Espanya considera que el projecte de Llei d'Educació del ministre José Ignacio *Wert “ataca directament el lliure desenvolupament de la personalitat”, a més d'obrir un camí que condueix a “segregar als alumnes per la religió dels seus pares”.




La Francmaçoneria no intervé, ordinàriament en els debats de la Ciutat, perquè la seva funció de garant de les regles del joc democràtic li porta al respecte més absolut per quantes opinions són, al seu torn, respectuoses del legítim pluralisme. La Francmaçoneria, no obstant això, sí ha d'alçar la seva veu quan la república es troba en perill, entenent per república una societat formada per ciutadans lliures i responsables. El projecte de Llei  Wert conegut avui a través dels mitjans de comunicació ataca directament el lliure desenvolupament de la personalitat, que l'article 10 de la Constitució considera com un dels fonaments de l'ordre polític i de la pau social i que l'article 27.2 del mateix cos legal designa com a objecte de l'educació.


En efecte, a la desnaturalització que el Govern va introduir en l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, ara vol afegir-se la seva degradació a matèria alternativa de la Religió. I, no obstant això, què és Educació per a la Ciutadania? Ni més ni menys que el fil conductor de la inserció de cada persona en la societat, la possibilitat d'emancipació de credos heretats o inculcats des de la infància, per convertir en realitat la llibertat de consciència, el descobriment dels valors ètics compartits entre totes les creences i conviccions com un element generador de respecte i de tolerància i la transmissió de les pautes de conducta que transformen la coexistència o la  conllevancia en una enriquidora convivència.


A aquesta matèria  basilar, que hauria d'impregnar tot el sistema educatiu, inclosa la formació d'adults, el ministre  Wert vol ara relegar-la, a petició d'una part de la jerarquia catòlica i dels sectors integristes aliats a ella, al paper d'ensenyament per els qui no segueixin l'assignatura de Religió. Aquest comunitarisme agressiu pretén segregar als alumnes per la religió dels seus pares, segons les diferents modalitats de Moral de les religions del Llibre, deixant per als humanistes lliurepensadors el cultiu de l'Ètica. Aquest és el primer germen d'una compartimentació de la societat en grups identitaris –una compartimentació que s'aprecia també en altres aspectes del Projecte- que es reconeixeran entre si com a diferents, en lloc d'acceptar-se com a iguals. Als poders públics competeix establir una societat democràtica avançada, com assenyala el preàmbul de la Constitució, i la renúncia a l'Ètica per a tots constitueix una greu reculada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS