dimarts, 18 de desembre del 2012

El Consistori va ignorar informes que demanaven el tancament del Madrid Arena des de 2008. Nosaltres si volem, també sabem fer periopdismo d'investigació CAVERNÍCOLA. Un anònim posa contra les cordes a Botella i el seu equip en el cas Madrid Arena. El jutge incorpora al sumari dels documents remesos per un informant anònim que proven que l'Ajuntament va sol · licitar entre 2007 i 2010, sense èxit, la llicència d'activitats per al pavelló on van morir 5 joves en una macrofesta.



Mig centenar de pàgines enviades per un persona anònima al jutge que instrueix el cas Madrid Arena, Eduardo López Palop, amenacen amb enterrar la versió consistorial que parteix de la premissa que l'ajuntament no té cap culpa en la tragèdia que va acabar amb la vida de quatre joves i una menor d'edat en la matinada de l'1 de novembre. El sobre remès al magistrat conté nombrosos informes tècnics municipals que proven com el consistori va perseguir sense èxit entre 2007 i 2010 l'obtenció de la llicència de funcionament del recinte situat a la Casa de Camp. L'equip d'Ana Botella sosté des de la tragèdia que el Madrid Arena no necessita "llicència de cap tipus" per funcionar, versió que xoca amb els documents que maneja ara el magistrat López Palop.
Els motius de l'enigmàtic informant s'expliquen en l'arrencada: "Per qüestions religioses, d'ètica i moral, i de forma anònima, s'aporta el present informe i documentació addicional per tal de col · laborar en la depuració de responsabilitats". L'escrit, d'estil directe, abunda en la insistència del Palau de Cibeles per obtenir la llicència de funcionament per al pavelló en el període descrit, cosa que l'emissor dóna suport amb una carta enviada per la policia a la Comunitat de Madrid el 2007 i per quatre sol · licituds (totes rebutjades) de la societat municipal Madrid Espais i Congressos (MEyC), gestora del Madrid Arena. Així, s'aporta un altre document que revela que un altre edifici també gestionat per MEyC si disposa de llicència d'activitat. Finalment, l'autor carrega contra els informes penjats per l'Ajuntament sobre el cas a la seva pàgina web. Totes les pàgines estan enumerades cronològicament.
La qüestió de les llicències que necessita el Madrid Arena és confusa i ha contribuït a obstaculitzar la comprensió del cas a la comissió d'investigació, perduda en una sèrie de dissertacions tècniques formulades per l'equip de Govern i l'oposició. L'ajuntament va defensar per boca del vicealcalde, Miguel Ángel Villanueva, de la coordinadora general de l'Oficina de Planificació Urbana, Beatriz Lobón, i d'altres alts càrrecs que el pavelló no necessita "llicència urbanística de cap tipus" en no estar subjecte a les normes del Codi Tècnic de l'Edificació, ja que el Madrid Arena es va construir abans que aquest entrés en vigor. PSOE, UPyD i IU, l'acusació i fins a dos sindicats (el SUP, policial, i CITAM, d'empleats municipals) responen que l'equip local confon les llicències urbanístiques amb les d'activitat i funcionament, i l'acusen de cometre negligència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS