dijous, 15 de novembre del 2012

Ussía menysprea la mobilització dels actors i assegura que "don Guillermo Toledo i don Alberto Sant Joan" van estar tot el dia donant la *tabarra al cambrer del Teatre Español demanant-li *cubatas i *copitas La ‘caverna’ mediàtica, com el Govern, desoeix el clam del carrer i dóna per fracassada la vaga.






Fracàs. És la paraula més repetida en les portades d'aquest dijous de la 'caverna' mediàtica desoint el clam del carrer i les massives manifestacions en tota Espanya. Centenars de milers de persones van participar en la mobilització que el Govern menysprea i els seus *cornetas mediàtics silencien.

“De fracàs en fracàs”, titula El Mundo amb una foto en portada d'una manifestant que es tapa les oïdes. Pedro J. sempre ha estat molt d'enviar missatges subliminals a través de les imatges, encara que sigui manipulant-les. Podria aplicar-se ell mateix el conte de no voler escoltar.

En l'editorial parlen de la “vaga amb el menor seguiment de la Democràcia” i assegura que els sindicats s'estan convertint en una “força marginal”. “Han anat d'un fracàs molt notable a un altre major, que supera tot el vist fins avui”, subratlla i afegeix: “Com va succeir també en la convocatòria anterior, la vaga va ser seguida massivament en la gran indústria, però va fracassar en el petit comerç, els serveis, els treballadors de coll blanc i les Administracions Públiques”. Ni tan sols es plantegen que molts treballadors, en plena època de retallades i rebaixes de sous, especialment entre el funcionariat, no han pogut exercir el seu dret a la vaga però sí han estat al carrer cridant contra les polítiques del Govern del Pàg. També ometen que el sindicat de Funcionaris s'havia oposat a la mobilització.

Això sí, destaquen per “significativa” la detenció de 142 persones. Per a Pedro J. i *cia., això corrobora que “els sindicats no *renunician a exercir la coacció”. Resum: els despropòsits d'una minoria es generalitzen. Tampoc parlen de les càrregues policials ni de l'agressió d'un menor de tretze anys per part d'un mosso a Tarragona.

ABC il·lustra la informació amb la imatge d'una *pescadera en el seu establiment a la qual aborda un sindicalista solitari: “Espanya prefereix treballar”. En l'editorial parlen d'un fracàs rotund i aclareix que si els sindicats van aconseguir “frenar” l'activitat en la indústria és perquè allí “tenen una capacitat de pressió decisiva”. No esmenta en el mateix a les milers de persones que van protestar als carrers de tota Espanya i en pàgines interiors tampoc es mereixen ni usa *sóla fotografia. Això sí, hi ha diverses dels vàndals que es van enfrontar als antidisturbis i van provocar greus destrosses.

En el mateix periòdic, Isabel Sant Sebastià *atiza també als sindicats als quals nega la seva funció de “interlocutors socials”. Com diu José María Esquerre en el seu blog, Ignacio Camacho, és l'únic en el diari que sembla tenir ulls en la cara i recull el clam del carrer: “El malestar ciutadà és obvi però la majoria de la gent ho expressa amb un sentit de la responsabilitat bastant ponderat. Qualsevol dirigent amb cert sentit estratègic entendria el missatge i tractaria d'ajustar les lleres de protesta a la mesura del cabal de participació. Perquè si al final s'han agarrat a les masses de manifestants vespertins per tractar d'equilibrar malament que bé el pobre compte de resultats de la vaga… para quins dimonis era necessari minvar des de primera hora la productivitat quotidiana d'un país escanyat?”

En La Razón, més del mateix. En la portada, sobre una foto dels líders sindicals figura un gran titular “Fracassats”. Al diari de Marhuenda se li ha ocorregut a més la genial idea de retallar el lema de la pancarta que lluïen i destacar un gran “SENSE FUTUR”, que, curiosament, és l'única zona de la fotografia que es mostra en color. En l'editorial parla del fracàs de l'esquerra i destaca la violència dels piquets, indignats i altres elements antisistema”. El diari carrega les tintes sobre *Toxo i *Mendez als quals nega tot tipus de credibilitat.

En la contraportada del diari *Ussia es burla de la mobilització d'actors i treballadors de l'espectacle en l'emblemàtic Teatre Español de Madrid. Apel·lant a una imatge difosa per *intereconomía de la cafeteria del teatre, interpreta que el tancament de protesta de Willy Toledo i Alberto Sant Joan (dues dels titellaires més odiats de la *derechona), va anar en realitat una nit de copes en les còmodes estades del teatre:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS