dimarts, 27 de novembre del 2012

La nova llei d'Educació amplia el marge d'autonomia dels establiments educatius, assegura la secretària d'Estat. A Catalunya ja tenim solucionat el problema de la llengua; en comptes de castellà donarem Llatí i a canvi de la història d'Espanya Musica i marxes militars.



El centre educatiu que així ho triï donarà tant Llatí com vulgui, el centre educatiu que opti per això donarà tanta Música com vulgui.
Aquest ha estat el missatge nou de la secretària d'Estat d'Educació, Monserrat *Gomendio, aquest matí a Madrid, en el marc d'un desdejuni de treball amb representants del món de l'Educació. *Gomendio va assegurar que la concreció de l'autonomia dels centres i de les avaluacions («revàlides» al final de l'ESO i del Batxillerat, que caldrà aprovar per passar de cicle) eren els dos aspectes en què havia canviat l'avantprojecte de la Llei de Millora de la Qualitat Educativa (*Lomce), que, va assegurar, arribarà al Congrés al gener. Amb les seves paraules: «Ja no és necessari prendre la decisió que desapareguin vies en el Batxillerat. El centre tria. Ja no desapareixen vies. Estan aquí per al centre que les triï». Els centres ressuscitaran «les assignatures que vulguin ressuscitar».

*Gomendio va explicar que l'autonomia dels centres es traduirà, principalment, en autonomia dels «mètodes pedagògics», en «flexibilitat curricular» i en major marge de maniobra en l'adreça del centres públics (es dóna per sobreentès que també en els privats).

Avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa

L'educació és el motor que promou la competitivitat de l'economia i les cotes de prosperitat d'un país; el seu nivell educatiu determina la seva capacitat de competir amb èxit en la sorra internacional i d'afrontar els desafiaments que es plantegin en el futur. Millorar el nivell dels ciutadans en l'àmbit educatiu suposa obrir-los les portes a llocs de treball d'alta qualificació, la qual cosa representa una aposta pel creixement econòmic i per aconseguir avantatges competitius al mercat global.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS