diumenge, 14 d’octubre del 2012

L'Església catalana recolzaria la independència si és democràtica. Sebastià Taltavull ha declarat que la Conferència Episcopal Tarraconense, que agrupa els bisbes catalans, dóna suport que es consulti al poble català sobre el seu futur.



 El bisbe auxiliar de Barcelona, ​​Sebastià Taltavull, ha assegurat avui que l'Església catalana estaria al costat del poble català si opta de la independència d'Espanya.
Taltavull, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha precisat que aquest suport de l'Església catalana a la independència es produiria sempre que el procés fos democràtic i pacífic, de manera que l'Església estaria al costat del poble català.
El bisbe auxiliar de Barcelona ha declarat que la Conferència Episcopal Tarraconense, que agrupa els bisbes catalans, dóna suport que es consulti al poble català sobre el seu futur. Taltavull ha reblat la seva argumentació afirmant que la doctrina social de l'Església reconeix el dret dels pobles a la independència.
'Legitimitat moral' de totes les opcions polítiques
La posició dels bisbes catalans en l'assumpte de la independència ja va ser recolzada el mes de setembre quan la diòcesi de Catalunya va aprovar un document per unanimitat en el qual, davant les pròximes eleccions autonòmiques, apel · len "al diàleg i la voluntat d'acord" i reconeixen la "legitimitat moral" de totes les opcions polítiques pacífiques, sense prendre partit per cap d'elles.
Els bisbes de Catalunya, inclòs el cardenal de Barcelona, ​​Lluís Martínez Sistach, animen a prendre "el camí de l'entesa" perquè futurs esdeveniments polítics "afavoreixin el bé comú". En el document, titulat "Nota dels bisbes de Catalunya davant les eleccions al Parlament", els deu prelats que integren la Conferència Episcopal Tarraconense expliquen que no els correspon a ells "optar per una determinada proposta a aquests nous reptes" i defensen "la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles ".
La publicació d'aquesta nota es produïa tot just 24 hores després que els bisbes de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola aprovessin un altre document en el qual s'expressava una "gran inquietud" per les propostes polítiques encaminades a la "desintegració unilateral" de la unitat d'Espanya i es feia una crida a "preservar el bé de la unitat, al mateix temps que el de la rica diversitat dels pobles d'Espanya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS