dijous, 13 de setembre del 2012

López Tena (SI), Ximenis (CUP) i Bertran (SI) presenten el Full de Ruta cap a la independència



Els diputats de Solidaritat (SI) al Parlament de Catalunya, Alfons López Tena i Uriel Bertran, i l'alcalde d'Arenys de Munt (Barcelona), Josep Manel Ximenis (CUP), han anunciat avui en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes que presentaran al Parlament i als ajuntaments que s'adhereixin a la iniciativa, una moció per formar un govern d'unitat nacional que declari la independència de Catalunya sense negociació amb l'Estat ni referèndum previ.

Uriel Bertran ha afirmat que la proposta "és la resposta a la manifestació de la Diada en què la gent demanava la concreció d'un calendari per iniciar el procés d'independència", actuació que hauria culminar el 2014. Alfons López Tena ha aprofitat per alertar que "la centralitat política del catalanisme és la independència i qui vulgui posar-se al front es veurà superat".

El text consta de dos àmbits diferenciats en els quals es desgranen els passos que hauran de donar els ajuntaments que aprovin la moció i els actes que hauria de seguir el Parlament en el cas que es voti favorablement la resolució, que serà presentada el 27 de setembre per Solidaritat per ser discutida en el debat de política general.

La declaració insta el Parlament autonòmic a "assumir la completa sobirania nacional" mitjançant la formació aquest mateix any d'un govern d'unitat nacional integrat per forces polítiques independentistes que creiï les estructures d'Estat necessaràries (Hisenda, Seguretat interior, Energia, ...) i iniciï les negociacions amb la comunitat internacional.

López Tena també ha explicat que seria després d'aquest procés i no abans quan hauria de celebrar una consulta ja que "l'Estat del qual forma part Catalunya no acceptaria un referèndum vinculant". La proposta convida també als ajuntaments catalans a unir-se a la moció mitjançant la votació d'un text que insta a declarar el municipi "territori lliure i sobirà", retirar els símbols espanyols i actuar d'interlocutor amb la comunitat internacional. Bertran ha explicat que "els representants municipals dels llocs on s'aprovi la moció es convertiran en portaveus davant la comunitat internacional", per iniciar la integració de Catalunya en aquests organismes.

Arenys de Munt serà la primera població que aprovi la moció aquest dijous a la tarda, segons ha explicat el seu alcalde, Josep Manel Ximenis, que ha assegurat que així "començarà el procés d'institucionalització" i ha subratllat que aquest és "un full de ruta per a la declaració oficial de l'estat català l'any 2014".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS