dilluns, 17 de setembre del 2012

Duran refreda l'ímpetu sobiranista i demana centrar-se en el pacte fiscal El líder d'Unió apel · la a la serenitat per afrontar els nous temps



El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha refredat avui l'ímpetu sobiranista dels últims dies a les files d'una CiU concentrada ara mateix a aconseguir el seu objectiu del pacte fiscal, a l'expectativa de què resposta donarà el Govern de Mariano Rajoy a aquesta demanda.
Després de la primera reunió de la comissió executiva nacional de CiU posterior a la manifestació independentista de la Diada de l'11 de Setembre, Duran ha subratllat que la direcció nacionalista posa ara l'accent "únicament i exclusivament" al pacte fiscal que el president català, Artur Mas, plantejarà a Rajoy, en la reunió del 20 de setembre.
Després que en els últims dies dirigents de CDC hagin contemplat la possibilitat d'incloure la reivindicació de l'Estat propi en el pròxim programa electoral de CiU i que el mateix Mas hagi advertit públicament que Catalunya necessita un Estat, avui Duran ha apel · lat a la " serenitat "per afrontar els nous temps.
Duran ha assegurat que CiU es proposa interpretar "amb el seu estil" el missatge derivat de la manifestació, procurant sempre mantenir la "cohesió social" i evitant tota manifestació "radical" que pugui resultar "feridor".
Si bé s'ha mostrat obert a repensar en les pròximes setmanes les posicions polítiques de CiU per "sintonitzar amb aquest sentiment molt generalitzat" expressat en la Diada per "una part important del poble de Catalunya", ha negat que la federació nacionalista hagi pres la decisió d'incorporar el repte de l'Estat propi en el seu programa per a les properes eleccions al Parlament.
El "clam" independentista dels ciutadans que van sortir al carrer a Barcelona a la Diada, segons Duran, "no es pot ignorar", però segons ell cal tenir en compte que "una altra part important del poble de Catalunya" no comparteix els mateixos postulats.«Confederalista»
Duran, que ha recalcat que ell personalment segueix sent un "confederalista", s'ha mostrat contrari a especular sobre els continguts d'un futur programa "comú" de CDC i d'Unió mentre els comicis no siguin més que una hipòtesi en boca de tothom.
Per fer callar les veus que parlen de desavinences internes entre CDC i Unió referent al missatge sobiranista que ha imprimir a partir d'ara CiU, ha insistit que "més enllà de declaracions més o menys afortunades" és inútil buscar discrepàncies.
"Mas i jo tenim un diàleg permanent i constant. Fem res que no ho parlem entre tots dos. No pateixin, serem capaços de buscar els denominadors comuns que ens permetin guanyar les pròximes eleccions", ha afirmat.Cohesió social
Però en aquests moments la prioritat de CiU és anar a per el pacte fiscal, per tres raons que ha esmentat Duran: va formar part dels compromisos electorals assumits per Mas el 2010, és des del juliol passat un mandat del Parlament i, a més, concita el suport estimat d'un 75% del poble català, segons els sondejos.
"El pacte fiscal no comporta cap perill de ruptura de la cohesió social en la societat catalana", ha destacat el secretari general de CiU, deixant entreveure que l'aposta per la independència no reuneix tantes adhesions dins de Catalunya.
Duran entén que serà "molt difícil" que cristal · litzi un acord entre la Generalitat i l'Executiu de Mariano Rajoy, entre altres coses perquè els 'barons' del PP estan en contra del pacte fiscal, la campanya electoral a Galícia i Euskadi no ajudarà a calmar el debat i, a sobre, el PSOE tampoc aprova la proposta catalana.
Tanmateix, segons Duran, si el Govern del PP "realment estima a Espanya", hauria de mostrar "receptiu" a les demandes catalanes. En cas que Rajoy doni l'esquena a la reclamació del pacte fiscal, ha advertit Duran, "s'obrirà una nova etapa", en què "CiU haurà de donar resposta", si bé ha refusat ser més concret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS