diumenge, 5 d’agost del 2012

Solidaritat Catalana per la Independència Qui som? El decàleg de Solidaritat Catalana per la Independència



QUI SOM?
Solidaritat Catalana per la Independència (SI) som una coalició de set partits polítics: Solidaritat per la Independència, El Partit Republicà Català, Els Verds-Alternativa Verda, El Partit Socialista d’Alliberament Nacional, Catalunya Nació Independència, Catalunya Acció i Bloc Sobiranista Català.

Som un moviment polític independentista, transversal, progressista, de base i radicalment democràtic.

COM VA NÉIXER SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA (SI)?
SI va néixer el 20 de juliol de 2010 quan Uriel Bertran, Alfons López Tena i Joan Laporta van fer la Crida a la Solidaritat Catalana per la Independència. Una crida als ciutadans, partits polítics i organitzacions per construir un moviment independentista unitari i transversal, que es pogués presentar a les eleccions catalanes, amb la prioritat de declarar la independència des del Parlament de Catalunya. A la crida s’hi van sumar milers de ciutadans i diversos partits polítics i organitzacions, i en les eleccions catalanes del 28 de novembre de 2010 SI va aconseguir quatre diputats.

PER QUÈ VA NÉIXER SI?
El 13 de juliol de 2010 tots els partits polítics parlamentaris (ICV, PP, ERC, PSC i CIU) van votar tombar les dues iniciatives populars perquè el Parlament de Catalunya convoqués un referèndum sobre la independència, bloquejant així l’esperit de la manifestació del 10 de juliol, quan un milió i mig de ciutadans van manifestar-se per la independència, i l’esperit de tot el procés de la Consulta sobre la Independència. Ells van preferir mantenir governs i càrrecs abans que donar una resposta al clam popular.

Aquest va ser el detonant que va provocar que el moviment independentista arribés a la conclusió de la necessitat de bastir un nou moviment polític sense renúncies, amb control democràtic i que no enganyi, disposat a declarar la independència. Mai fins ara l’independentisme s’havia presentat al Parlament de Catalunya i havia treballat des de les institucions catalanes amb l’objectiu prioritari de la independència.

QUINS SÓN ELS NOSTRES OBJECTIUS?
SI som un moviment independentista, transversal, progressista, democràtic, de base i ciutadà que té per objectius que:

Catalunya esdevingui un Estat d’Europa a través de la declaració d’independència des del Parlament de Catalunya i l’extensió progressiva de la independència al conjunt dels Països Catalans.
La defensa del benestar, l’economia, el medi ambient, el territori i els interessos dels ciutadans catalans.
La regeneració democràtica i la participació de la ciutadania en la política i les institucions.
PERQUÈ LA INDEPENDÈNCIA ÉS EL NOSTRE OBJECTIU PRIORITARI I ÉS L’ÚNIC PROJECTE VIABLE DE CATALUNYA PER AVANÇAR ?
Perquè el nostre futur i el nostre benestar depenen d’assolir un Estat propi. Els avantatges que Catalunya sigui un Estat són molts i s’han exposat a bastament des de l’àmbit acadèmic i professional. Amb Estat, Catalunya acabarà amb l’espoli fiscal de 3.000 euros per persona i any i podrem sortir abans de la crisi. Disposarem de tots els nostres recursos i podrem fer polítiques que ens permetran incrementar les pensions de la gent gran, millorar la sanitat i tenir un ensenyament de millor qualitat. Els treballadors tindran millors salaris i les empreses amb seu a Catalunya pagaran menys impostos, tindran més beneficis i obtindran més ajuts per a la innovació, la recerca i el desenvolupament.

Amb un Estat Català disposarem d’infraestructures de primer nivell, apostarem per l’arc mediterrani que permetrà als nostres ports ser la porta d’Àsia a Europa, podrem gaudir d’un sistema aeroportuari i una xarxa ferroviària que connecti Catalunya amb el món i una xarxa viària sense peatges. Quan Catalunya sigui un Estat serà un dels més rics d’Europa.

La dura sentència del TC contra l’Estatut ha comportat que les altres propostes per fer avançar Catalunya que no són la declaració d’independència (el concert econòmic, l’Estat federal o més autonomisme) estiguin condemnades al més absolut fracàs perquè necessiten la reforma de la Constitució i l’acord del PSOE i el PP. Si PP i PSOE no han permès un Estatut d’autonomia retallat, com promouran una reforma de la Constitució per satisfer els catalans amb més diners i més poder?. Només declarar la independència està al nostre abast perquè és la única cosa que només depèn de nosaltres.

COM FAREM REALITAT ELS NOSTRES OBJECTIUS?
Creixent i treballant de valent des de tots els municipis dels Països Catalans per construir la majoria social per la declaració d’independència, afavorint la regeneració democràtica i la participació ciutadana.

Des de SI fem un treball diari, constant i persistent per difondre els avantatges que suposa la independència per a treballadors, empresaris, joves, pensionistes, i en l’àmbit de l’economia, la cultura, la democràcia, la sanitat, l’educació.... Les campanyes i iniciatives que portem a terme van sempre encaminades a aconseguir forjar aquesta majoria social per la independència.

QUANTS DIPUTATS NECESSITEM PER DECLARAR LA INDEPENDÈNCIA DES DEL PARLAMENT? ÉS POSSIBLE?
Es necessiten 68 diputats (d’un total de 135) per declarar la independència des del Parlament de Catalunya. Des de SI volem aconseguir prou força per condicionar i sumar les altres forces polítiques catalanistes a la declaració d’independència. En aquests moments les forces polítiques que han votat Sí a la Consulta sobre la independència sumen 76 diputats al Parlament de Catalunya. La força i el creixement de SI és el catalitzador que ha d’aconseguir sumar una majoria absoluta de diputats a favor de la declaració d’independència.

QUINES INICIATIVES ESTEM PORTANT A TERME PER ACONSEGUIR ELS NOSTRES OBJECTIUS?
Per assolir aquests objectius treballem des del Parlament de Catalunya presentant iniciatives legislatives com la Llei de Declaració d’Independència o la Llei per alliberar les famílies de la totalitat del deute hipotecari una vegada han perdut l’habitatge.

I treballem des de tots els municipis dels Països Catalans promovent iniciatives i campanyes per sensibilitzar la ciutadania sobre els avantatges de la independència. Així construïm la majoria social per la declaració d’independència.

QUÈ DIFERENCIA SI DELS ALTRES PROJECTES POLÍTICS? UNA NOVA ESTRATÈGIA PER A L’INDEPENDENTISME.
Ha quedat sobradament demostrat que és impossible que Catalunya avanci des de l’autonomisme dins d’Espanya. Per això quan l’independentisme ha participat en governs autonòmics i col·labora amb l’autonomisme (ERC i CiU), no pot, perquè no és possible, aconseguir cap avenç significatiu per a Catalunya i cau en profundes contradiccions: fa de crossa de l’autonomisme i de l’espanyolisme, el que ha provocat la frustració i el desencís dels independentistes. Mai més el Parlament de Catalunya es pot tornar a quedar sense acció independentista i mai més s’ha de generar frustració entre els independentistes.

Solidaritat Catalana per la Independència ha aportat a l’independentisme una nova estratègia per aconseguir la independència. Aquesta estratègia consisteix en no col·laborar amb l’autonomisme i marcar una agenda independentista des del primer moment, que condicioni el debat polític i que faci aflorar la contradicció d’interessos entre Espanya i Catalunya i la situació d’espoli fiscal que patim. Això és el que fa créixer l’independentisme i només així és possible construir la majoria social per la declaració d’independència.

A més, SI planteja una estratègia que combina l’acció institucional amb l’acció i la mobilització social per millorar l’eficàcia i la difusió de la nostra tasca. Per fer arribar amb claredat el treball que s’està fent a les institucions i per portar les propostes de la ciutadania a les institucions.

QUÈ EN PENSA SI DE GESTIONAR EL PODER POLÍTIC I GOVERNAR?
Solidaritat Catalana per la Independència (SI) segueix una estratègia molt clara, sense renúncies, i només formarà part del Govern si és un Govern que té per objectiu la declaració d’independència. En cas contrari, SI farà oposició independentista a l’autonomisme que governi. O governem per la declaració d’independència o fem oposició per la declaració independència. Mai més Catalunya es quedarà sense independentisme al Parlament de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS