dimarts, 7 d’agost del 2012

Madrid enterra la Catalunya i l'autonomia sistema Com salvar un dels quatre motors d'Europa? El sistema de funcionament "comú" és la base del català accident. El Principat de pagar molt en impostos, però rep poc. Anar al règim "foral" o dir adéu a Espanya? Mentrestant, la gent marxa a Brussel · les


BARCELONA (Catalunya) - 41,8 milions d'euros. És la suma del dèficit de la comunitat autònoma de Catalunya, que està en risc d'haver de demanar "odiava" ajuda "de Madrid. La capital espanyola podria fins i tot arribar a algun tipus d'administració judicial a Barcelona i és per això que la Generalitat està buscant una alternativa a la liquiditat pròpia de fons que podria permetre a Madrid per aprofundir massa en la gestió dels comtes catalans.

FALLIDA L'AUTONOMIA? - Sabem que Espanya està travessant un període de bogeria de la crisi i sabem que el Madrid no és tan la confiança del mercat. Però la derrota de Madrid s'està desaccelerant un sistema d'autonomia que existeix a Espanya. Al país ibèric hi ha dos tipus d'autonomia: quinze regions que abasta el règim "comú" (incloent Catalunya) i dos en el "Foral" (País Basc i Navarra). El règim foral permet a les comunitats autònomes per recollir (gairebé) tots els impostos, donant els dos una comunitat donada la independència basca fiscal. No és estrany, Euskadi (País Basc) és un dels més virtuosos de la comunitat i el seu deute té una qualificació A de Standard & Poor 's. Aquesta política, però, és recollir només una part dels impostos autonòmics. Catalunya, per exemple, depèn dels pagaments mensuals que vénen de Madrid a finals d'aquest mes. No és sorprenent que les comunitats i als que més pateixen la crisi són aquells que no són totalment autònom fiscalment parlant.


Les vaques Catalans - Catalunya podria ser comparada amb una vaca. Madrid ha elaborat la llet tant de Principat d'ara, dels seus pits, no fa més que extreure sang. Com pot una regió amb un PIB de 200.300.000 d'euros l'any (equivalent a més d'una sisena part del PIB espanyol) el deute acumulat de 41,8 mil milions, o 20.7%? La resposta està en el sistema del català d'autonomia, subjectes a tarifes de Madrid. No se sap com el Madrid i Catalunya han donat al que la capital de l'Estat espanyol ha rebut, però les paraules d'Andreu Mas-Colell, el ministre d'Economia de la Generalitat, que va concedir una entrevista a La Repubblica, el mirall desequilibri acumulat sobretot en l'últim quart de segle. En matèria d'impostos, Catalunya "dóna més del que rep: es compta amb un pressupost fiscal negatiu que s'ha mantingut estable durant 24 anys. Els desequilibris acumulats en el temps entre arribades, sortides insuficients, i, estructuralment rígid. " La crisi de Catalunya és tot en aquesta frase. Es tracta de la rigidesa de Madrid, Catalunya torni a bloquejar el motor, juntament amb Rhône-Alpes, Llombardia i Baden-Wüttemberg, és un dels quatre motors de la Unió Europea. No es pot esprémer la vaca i la vaca per sempre el català ha d'afrontar dues obligacions: la seva, que no és específicament per la seva negligència com, en canvi, en el cas de Sicília, i Espanya, que va veure als catalans paguen els impostos a Madrid i només una petita part de la revisió de Barcelona. El fre de donar a Catalunya els mercats en què s'enfronta Espanya, de manera que la pressió al Principat d'Hisenda és molt fort.


Rutes d'escapament - Menys d'un any enrere, a Barcelona, ​​en previsió de les dificultats creixents de les comunitats autònomes de Madrid, se li va demanar que consideri la creació de hispanobonos, títols específics per al finançament del mercat. Les comunitats autònomes que, però, conformar-se amb cap mecanisme per compartir el deute. Però el Madrid ha respost pales, augmentant el dèficit d'algunes comunitats. Mentre que el València ha sol · licitat accés a la liquiditat pròpia de fons, Barcelona s'està estancant per veure el que les condicions són dictades des de Madrid. "No et rendeixis autogovern" és un lema que es planteja per part de diversos a Barcelona i rodalies. Catalunya, tracta de superar la crisi pel seu compte, com sempre ho ha fet, i, de fet, Artur Mas, president de la Generalitat, està considerant demanar la intervenció de Brussel · les des de Madrid perquè el sistema foral.


INDEPENDÈNCIA - Si el sistema foral, què més serà l'amo del seu propi destí, és la benedicció per al sistema de govern a Espanya, és clar i evident que la independència és encara més. La pregunta és: pot una regió com Catalunya deute resistir l'impacte de la independència? Segons l'escriptor per la qual cosa deixar d'anar a tapar els forats de les comunitats autònomes per centrar-se en la seva vulnerabilitat, que és el resultat de la poca atenció i els biaixos fiscals que Madrid s'ha reservat contra el Barcelona. I amb un PIB per càpita més gran fins i tot que l'italià no ha de prendre massa riscos. No és casual que moltes persones a Catalunya tenen la intenció de caminar fins Brussel · les per demanar, l'11 de setembre, la independència de Catalunya d'Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS