dissabte, 11 d’agost del 2012

*Remeis naturals per combatre les picades dels insectes.Existeixen nombroses plantes i essències per alleujar les picades, i plantes per evitar que els mosquits, mosques i formigues es «facin els amos» de les nostres llars.


Algunes plantes poden usar-se com a repel·lents d'insectes. Però unes altres, com la rude, atreuen a aquest tipus d'animals

El risc de presentar una reacció al·lèrgica a picades d'insectes, com les vespes o les abelles, augmenta durant els mesos d'estiu. I els nens són els més propensos a sofrir-les, segons la Societat Espanyola d'Immunologia Clínica i al·lèrgia Pediàtrica.

Els més populars entre els insectes estiuencs són sens dubte els mosquits. Encara que les seves picades solen ser molestes i en alguns casos espectaculars, però no comporten riscos per a la vida. En qualsevol cas, s'aconsella l'ús d'insecticides, repel·lents per a la pell quan s'està en ela exterior, i en cas de picada l'ús d'una crema de tipus *corticoide i antihistamínic per a les picors.

La veritat és que sempre és millor el remei que la malaltia. Per això proposem una sèrie de recomanacions perquè, amb elements naturals, puguem fer-nos «una mica» més immunes a aquest tipus de fauna estiuenca.

Les picades del mosquit, i no dormir per culpa dels «*trompeteros»
Existeixen, per exemple, algunes olors que desagraden tant als mosquits que aconsegueixen espantar-los. És el cas del «espígol» i la «alfàbrega», dues plantes que, per contra, no tenen una olor
desagradable per als humans. Si podem disposar d'alguna d'elles en test, i col·locar-les en portes i finestres, evitarem que els «*trompeteros» envaeixin la nostra llar. L'espígol es pot també comprar en forma d'essència en les *herboristerías, Amb ella podem fer una crema, barrejant-la amb una *hidratante, i impregnar nostra la pell.

L'eucaliptus provoca efectes similars, per la qual cosa podem coure-ho i col·locar recipients amb l'aigua utilitzada en diferents punts de la llar.

Picades d'abella: cal extreure l'agulló
Si la persona que ha sofert una picada d'abella és al·lèrgica al verí d'aquest insecte és imprescindible actuar amb rapidesa. El recomanable és acudir a un centre mèdic al més aviat possible.

En casos normals, cal extreure el verí pressionant cap a fora i estirant la pell. Una vegada extret haurem de netejar la ferida amb abundant aigua freda. A continuació farem una barreja amb pa, llet i mel, que s'aplica sobre la picada aixafant-la amb una forquilla. Aquests serviran per evitar la inflamació i calmar el dolor.

Les vespes. Diversos remeis naturals
Malgrat que en algunes ocasions les abelles i les vespes puguin semblar insectes semblants, la realitat és que són molt diferents, i les seves picades no es tracten de la mateixa manera. El verí que inoculen les vespes amb la seva picada és alcalí, i

per tant ha de neutralitzar-se amb substàncies àcides. Les vespes no es desprenen de l'agulló en picar, per això es pot aplicar aquest tractament natural quan sigui possible.

N'hi ha prou amb esbandir la zona afectada amb vinagre. Pot repetir-se l'operació al cap d'uns minuts si es considera necessari, i ha d'evitar-se gratar o pressionar la zona afectada fins a la seva curació.

Una altra possibilitat és el remei tradicional que preparaven moltes àvies. Es barreja una *cucharadita de bicarbonat amb una d'aigua i es fa una pasta que s'estendrà sobre la picada deixant-ho uns 15 minuts. El suc de julivert o la mel també són remeis efectius.

Formigues i mosques. No piquen, però emprenyen
A més dels típics insecticides o les cintes impregnades en mel o amb altres substàncies adherents, es pot provar a penjar del sostre bosses de plàstic transparents farcides d'aigua.

També es recomana la *citronela com un eficaç controlador de plagues de mosques. L'essència d'aquesta planta és un remei ideal per portar en la nostra farmaciola de viatge doncs a més d'espantar a aquestes «bestioles» evita i calma la picada d'insectes com els mosquits.

Es poden posar diverses gotes en nines i turmells o podem

diluir 10 gotes de l'essència de *citronela en 30 ml. d'algun oli vegetal base (ametlla, sèsam, etc.). També podem posar diverses gotes en les *lamparitas per cremar essències o en *vaporizadores o *difusores d'essències.

Quant a les formigues, perquè no «prenguin» la nostra casa n'hi ha prou amb col·locar *montoncitos d'espígol en aquells llocs on solen aparèixer.

Les resistents paneroles
La baralla contra les paneroles pot arribar a fer-se eterna. Una vegada més el llorer pot ser el nostre aliat a l'hora de mantenir-les lluny de les nostres llars. Caldrà col·locar-ho en totes les escletxes i forats per les quals aquestes «*amiguitas» solen accedir als nostres habitatges.

Una altra de les «receptes de l'àvia» consisteix a impregnar trossos d'enciam amb llevat i col·locar-los en llocs estratègics de la llar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS