dijous, 30 d’agost del 2012

LA 1A CONFERÈNCIA INTERNACIONAL DE NACIONS SENSE ESTAT ORGANITZADA PER SOLIDARITAT A L'ALGUER APROVA LA CREACIÓ DE LA XARXA DE PARTITS INDEPENDENTISTES EUROPEUS PER COMPARTIR ESTRATÈGIES



LA 1A CONFERÈNCIA INTERNACIONAL DE NACIONS SENSE ESTAT ORGANITZADA PER SOLIDARITAT A L'ALGUER APROVA LA CREACIÓ DE LA XARXA DE PARTITS INDEPENDENTISTES EUROPEUS PER COMPARTIR ESTRATÈGIES
Amics/amigues,

Aquest cap de setmana Solidaritat Catalana per la Independència ha organitzat a L'Alguer  la I Conferència Internacional de Nacions Sense Estat amb la presència destacada de diversos partits independentistes d'arreu d'Europa: Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i el Partit Sard d'Acció (PSd'A) com a impulsors, l'Scottish National Party (SNP), el Sinn Féin irlandès, l'Esquerra Abertzale, Corsica Libera o Independència República de Sardenya (IRS).

Més de 30 conferenciants vinguts d'arreu d'Europa i més de 200 participants han debatut intensament durant tot el cap de setmana sobre la situació econòmica, política i lingüística de les nacions europees sense Estat. A més a més, han abordat conjuntament, les estratègies polítiques que seran claus en el procés d'alliberament nacional d'Escòcia, Catalunya, Euskal Herria, Irlanda del Nord, Còrsega o Sardenya.

D'aquesta manera, el passat diumenge i durant la cloenda de la Conferència Internacional es va aprovar la creació d'una Xarxa d'interlocució permanent dels departaments d'internacional dels partits independentistes participants, amb la finalitat d'intercanviar informació de forma habitual per donar respostes conjuntes i ràpides a les diferents situacions polítiques que es donin en el futur relacionades amb els nostres respectius processos d'independència.

La Conferència va acordar els següents punts:

1.    Donar suport al referèndum per la independència que realitzarà el Govern d'Escòcia el 2014.

2.    Pressionar als estats per a la ratificació de la Carta Europea de les llengües minoritàries. Donar suport a la iniciativa del nou Observatori Internacional per a la tutela de les llengües i literatures menys difoses de les nacions sense estat i per a la creació d'una nova consciència ecològica-cultural mundial.

3.    Donar suport a la manifestació unitària per la independència que es realitzarà a Barcelona, el proper 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.
4.    Donar suport al desenvolupament del procés de pau a Irlanda en el camí cap a una Irlanda Unida.

5.    Donar suport al procés cors de sortida del conflicte, iniciat i impulsat pel moviment independentista, en el qual hi participen el conjunt de les forces polítiques corses i el retorn a Còrsega de tots els presoners polítics.

6.    Donar suport al procés de pau a Euskal Herria i a Bildu Euskal Herria, coalició de tot l'independentisme basc, que es presentarà a les properes eleccions després de 10 anys d'apartheid polític contra l'esquerra abertzale. Exigir al govern espanyol el respecte dels drets dels presos polítics bascos, l'alliberament immediat dels presos polítics bascos i de Iosu Uribeetxeberria i altres 13 presos bascos que pateixen malalties incurables.

7.    Desitjar un procés polític per a la formació d'un govern sobiranista a Sardenya.
FOTO DE FAMÍLIA: Entre d'altres, Humza Yousaf (SNP), Joanne Spain (Sinn Féin), Uriel Bertran (SI), Alfons López Tena (SI), Gavino Sale (IRS), Jon Andoni Lekue (Esquerr Abertzale), Jean Guy Talamoni (Corsica Libera), Gavino Sale (IRS) i Giacomo Sanna (Psd'A).

Visca Catalunya Lliure!
Eduard Nogués







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS