dilluns, 13 d’agost del 2012

Entrevista en exclusiva Sánchez Gordillo: "Anem a ocupar algun banc perquè són els culpables de la cricis" • "Anem a tornar a ocupar la finca del Turquilla" • "La sanitat ha de ser pública i gratuïta" • "La gent té dret a menjar cada dia" • "El que estem buscant és cridar l'atenció perquè hi ha famílies que no tenen res"



Don Manuel Sánchez Gordillo ha anat a 'El Programa de l'Estiu' per defensar la seva nova estratègia política per protegir els més necessitats. L'alcalde de Marinaleda no pensa cessar en la seva lluita i ha deixat clar que els assalts i les mobilitzacions no han fet més que començar.
Joaquín Prat: "El primer donar-li l'enhorabona perquè gràcies a aquestes protestes s'ha convertit en un dels homes de la setmana, per no dir en el progtagonista de l'actualitat"
Manuel Sánchez Gordillo: "L'important és que ja no s'obren els telenotícies parlant de la prima de risc, sinó que amb les retallades la crisi té una altra cara que és gent que ha perdut tot i que ja no tenen ni per menjar, aquesta gent existeix i el govern ho ha de saber "
Joaquín Prat: "Alguns poden entendre que la solució per a aquesta gent no passa per assalts a supermercats o per ocupacions de terres, què els ha de dir?"
Manuel Sánchez Gordillo: "La gent té dret a menjar cada dia i ja ho va dir Sant Tomàs d'Aquino, que no crec que fos un revolucionari, en moments de necessitat, tot el bé és comú. Estem assenyalant que aquest govern està robant els pobres per donar-ho als rics "
Joaquín Prat: "Per on creu que passa la solució als problemes d'aquest passiu, especialment per als més desfavorits?
Manuel Sánchez Gordillo: "Jo penso que en primer lloc no pagant un deute que en el 75% dels casos és privada dels bancs i l'estem pagant amb diners públics. Segon, com es consenteix que els bancs privats comprin diners al Banc Central Europeu al 0,75% i en cinc segons l'hi venguin a l'Estat al 6,5%. Si això no és usura i atracoa mà armada, que vingui Déu i ho vegi.
Joaquín Prat: "¿No li sembla a vostè que aquest assalt a supermercats és un precedent molt perillós?"
Manuel Sánchez Gordillo: "Nosaltres portem una pila d'anys practicant la no violència activa i el que estàvem buscant clar que era cridar l'atenció, perquè hi ha gent com vostè i com jo que avui no tenen per menjar. És que no hi ha ningú que ajudi a la gent que avui no té res? el que estem demanant és que l'economia es posi al servei dels seus ciutadans i els seus necesidadesm no només al servei d'un grapat de lladres. Jo demano una renda bàsica per a totes les famílies i ens diuen que no hi ha diners, però el que no hi ha és vergonya ". Els diners no s'ha perdut i s'ha de sortir al carrer i manifestar-se per cridar l'atenció perquè tant la crisi com les guerres la produeixen els rics i la pateixen els pobres "
Sobre l'efecte dòmino que podria provocar el seu 'robatori' als supermercats, Manuel Sánchez Gordillo defensa que el fi no justifica els mitjans, i que el govern hauria de ser el primer que l'hi apliqués en les seves decisions.
Assegura que no li agrada sortir a la televisió i que l'únic que el preocupa és la taxa d'atur que hi ha a Espanya i el gran nombre de famílies que viuen al llindar de la pobresa.
Manuel Sánchez Gordillo també ha volgut ressaltar la necessitat d'una sanitat pública i gratuïta, assegurant que el deteriorament d'aquest dret es deu a la introducció del negoci de les privades: "La sanitat pública a més cara que la privada, i això ha de quedar clar ".
"Seguirem amb les mobilitzacions i ara començarem una marxa, també seguirem ocupant, i dic ja que la finca la Turquilla l'anem a ocupar de nou, ocuparem algun banc perquè són els culpables de la crisi, i espero que treguin un decret en què els productes que van a caducar es donin a Càritas ", assegurava Sánchez Gordillo deixant clar que la seva particular lluita no acabarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS