diumenge, 19 d’agost del 2012

Els grans grups xinesos s'instal · len a Catalunya


 Des del fabricant de tecnologia Huawei al gegant financer ICBC, les principals empreses del país asiàtic concreten les seves primeres operacions.
Després d'anys generant expectatives que no arribaven a complir, els principals conglomerats empresarials xinesos comencen a concretar les seves primeres inversions a Catalunya.
ICBC, el banc xinès que ha aconseguit consolidar-se com la major entitat financera del món per actius, ha llogat aquest estiu un local de 900 metres quadrats a la Plaça Tetuan de Barcelona per instal · lar la seva primera oficina a la capital catalana a finals d'octubre.
El grup Hutchison està invertint fins a 500 milions d'euros per ampliar la capacitat del Port de Barcelona en 2,5 milions de teus (contenidors de 20 peus) a l'any. I el gegant xinès de les telecomunicacions Huawei estudia la possibilitat d'instal · lar un centre de reparacions i serveis de postvenda dels seus productes a Europa al costat de l'antiga planta de Sony a Viladecavalls (Vallès Occidental), ara en mans de Ficosa.
Per ara, les inversions xineses a Catalunya han estat escasses i s'han centrat principalment en l'obertura de restaurants i establiments de barri. De fet, segons el Ministeri d'Economia, les inversions xineses registrades a Catalunya l'any passat van ser inferiors al mig milió d'euros, mentre que les empreses catalanes van invertir fins a 790 milions d'euros a la Xina en el mateix període.
Interès industrialL'automoció i les telecomunicacions constitueixen les dues principals portes d'entrada per a la inversió xinesa en l'economia catalana. En el sector del motor, el fabricant de pneumàtics Double Star ha arribat a un acord amb un soci català per abordar una inversió de 14 milions d'euros en una planta de pneumàtics al Maresme.
La Generalitat ha intentat arrencar a Chery i Brilliance, dos dels principals fabricants de cotxes xinesos, un compromís d'inversió a Catalunya, però per ara cap de les dues empreses ha confirmat el seu interès per començar a fabricar a Europa Occidental.
En canvi, el fet que Barcelona hagi aconseguit convertir-se en la Mobile World Capital-títol concedit per l'associació de fabricants de mòbils GSMA i que implica concentrar a la ciutat la major part d'esdeveniments del sector-, està propiciant la instal · lació a Catalunya de diverses empreses asiàtiques de telecomunicacions.
La taiwanesa Toro ubicarà la seva base d'operacions europea a Barcelona i vol obrir a la capital catalana un centre d'investigació i desenvolupament d'aplicacions mòbils a principis de l'any que vaig venir. Segons l'alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias, Hutchison voldria entrar al sector català de telecomunicacions i l'empresa estatal de certificacions CCIC podria triar Barcelona per obrir un laboratori d'abast europeu.
Segons Lidan Qi, cofundadora de la consultora Qimeng Advocats, la flexibilitat de la normativa laboral espanyola i la competitivitat de costos estan portant a diverses empreses xineses que volien entrar a Europa invertint a Alemanya a plantejar-se la possibilitat de fer-ho des d'Espanya.
Un dels casos més recents ha estat la pugna entre dos grups xinesos, Huayi i Donper, per quedar-se amb el fabricant de compressors Cubigel. Finalment ha estat Huayi la qual s'ha fet amb la unitat productiva de l'empresa de Sant Quirze del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS