dimecres, 4 de juliol del 2012

El secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho ha assegurat, que pobres dels Estats Units s'empadronen a Catalunya per rebre assistència gratis.


El Departament de Salut del Govern català ha detectat que ciutadans nord-americans amb rendes baixes, d'origen espanyol, s'empadronen a Catalunya per poder rebre assistència gratuïta. El sistema sanitari nord-americà és més restringit que l'espanyol malgrat la reforma sanitària del president Barack Obama.

El secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho, ha assegurat que “en el Departament ens arriba el rumor que hem de limitar l'accés de gent de fora per al nostre servei sanitari”. “No podem donar el dret a la família d'algú que ha arribat aquí de forma immediata”, ha afegit.

En declaracions a la nit en *Rac1, ha posat l'exemple de el “cas d'una família que viu a Estats Units que originàriament era de Catalunya” i ha explicat que “a Estats Units per tenir una bona assistència sanitària has de contractar una *poliza de segur que si vols *coberrtures importants són molt cares. Aquesta família no paga *poliza de segur i quan ha tingut problemes ha empadronat aquí i ha vingut fins a aquí”.

En aquest sentit, ha manifestat que “això tampoc pot passar, perquè si el segur més barat que hi ha als Estats Units és un vol *low *cost a Catalunya i, *apartir d'aquí, els empadronar sense cap condició… això no pot passar”.

D'altra banda, Sancho ha afirmat que “estem al límit, no podem retallar més”, però va advertir que l'Estat preveu un PIB del 5,1 en 2015 “aquesta rebaixada és més del 25%”. “Acabaríem afectant aspectes de la salut de la població molt importants”, ha apuntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS