divendres, 8 de juny del 2012

Teresa Forcades. De què va aquesta monja benedictina?. A la germana Teresa ja li comencen a sortir enemics a casa, pel que a la cúria no els agrada el seu postures ... germana Teresa endavant encara que no tots et vulguin.



Fa uns dies parlava   amb altres persones sobre aquesta dona. I el cap no només per parlar de la famosa Grip A, sinó també de l'Església,  i de   la independència de Cataluya. Avui he trobat   a l'hemeroteca  del   diari ARA   aquesta entrevista, i crec que s'hi reuneixen tots els temes   que discutíem l'altre dia.

Sobre el tema de la Grip A, la meva posició en aquell moment era que Teresa Forcades no propagar una teoria conspirativa, només va exposar uns fets comprovables, amb un munt de dades, i va extreure una recomanació, que cadascú era lliure de seguir o no. L'autoritat que tenia per fer això no provenia de la seva pertinença a l'església catòlica, sinó de la seva carrera de medicina i el seu doctorat en Salut Pública, res oxidat, per cert, doncs era un títol recent. El temps li va donar la raó, almenys en el seu argument principal: la grip A no va ser més perillosa que qualsevol altra grip, l'alarmisme estava injustificat i la compra massiva de vacunes i antivirals amb diners públics (de la teva butxaca i del meu) només beneficiar a aquells que les van vendre.

És independentista?

Sí, puc ser independentista perfectament. El que trobo ridícul és que això no es pugui plantejar com una opció. L'exercici de la política responsable per a mi passa per integrar estructures cada vegada més solidàries. Hi ha suficient experiència històrica acumulada per saber que un govern proper és el que tu pots fer responsabilitzar de manera més directa. I que com més amunt vagis, i ara passa a Europa, la burocràcia és complexa i allunyada de la presa de decisions. La Trinitat ja ens diu que la diversitat és òptima, que no hi ha una unitat més enllà de la diversitat.

 Són moltes les persones que m'han parlat de l'entrevista que es va realitzar en la televisió catalana a Teresa *Forcades. La majoria de persones, alguns feligresos, em deien que aquesta religiosa ensenyava coses sobre la píndola del dia després i sobre l'avortament molt diferents del que deien els nostres bisbes. La veritat és que jo no *ví aquesta entrevista.

Fins avui, quan he llegit la informació en *infocatolica i he tingut la paciència de veure des del principi fins al final la famosa entrevista. Confesso que m'he pres una *tila ben *cargadita abans d'escriure les meves impressions.

La monja en qüestió m'ha semblat molt docta en matèria mèdica. Tinc els meus dubtes sobre si el que interessa d'una monja *benedictina és la seva competència mèdica i les seves investigacions sobre els crims de les grans indústries *farmaceúticas o bé l'Església espera una altra cosa d'una monja de l'ordre de Sant Benito.

Teresa *Forcadas parla amb autoritat, jo diria que fins i tot va d'estel mediàtic. Amb tot, la meva impressió és que, en aquesta entrevista, ha estat com un ocellet caçat en un parany ben preparat.

Creu aquesta monja que l'haguessin convidat a parlar tanta estona en televisió si no fora per la seva condició de religiosa, i de religiosa contestatària amb la doctrina de l'Església precisament?
Efectivament, en el centre de l'entrevista, l'astut periodista li llança les dues qüestions que realment li interessen: la píndola del dia després i l'avortament. I aconsegueix amb tota facilitat l'objectiu que es proposa: que la monja exposi una opinió distant de l'ensenyament de l'Església.

Des del punt de vista de la moral catòlica, la justificació que fa *Forcades de la utilització de la píndola del dia després en protocols mèdics d'EUA és del tot inacceptable. Com el seu *desideratum que aquesta píndola de mort sigui coneguda per tota dona i estigui al seu abast.

I sobre l'avortament, la seva doctrina sobre el dret de la mare a decidir sobre la vida del seu fill, és metafísicament i teològicament *demencial. Pot ser que aquesta monja sàpiga molt de *medecina, però pel que fa a la seva formació filosòfica i teològica, el seu cap està molt *desmueblada. Només faltaria que acabés ensenyant en la nostra Facultat de Teologia.

Addueix que parla en nom propi i no de l'Església. Efectivament, faltaria més que es *arrogara parlar en representació de l'Església, però ha de ser conscient que està en el plató com a monja, amb un hàbit, pintoresc si es vol, però hàbit, i en les lletres de la pantalla apareix contínuament la seva denominació de *orígen, “monja *benedictina".

No s'adona benvolguda germana del *estropicio que ens està causant? Bastant treball tenim per lliurar la batalla en defensa de la vida en el panorama cultural que bé coneix com perquè aquesta monja es faci la simpàtica *distánciandose de l'ensenyament de l'Església. Com es pot ser tan *memo?

Diu la bona monja que bastant atrafegats caminen els Bisbes com perquè hagin d'ocupar-se a saber qui és ella i què diu. Doncs sí, benvolguda germana, després d'aquesta entrevista i del *rebomborio que ha causat, els bisbes i els seus superiors van a haver d'ocupar-se de vostè, perquè estigui *calladita i *quietecita (això seria el millor) i si li deixen sortir per la tele que no parli de temes de fe i moral catòlica. S'ha fixat amb que gaubança li manifestava l'entrevistador la distància de les seves opinions amb la del Magisteri de l'Església, especialment amb “la Conferència Episcopal Espanyola"? Per Déu! Una dona tan llesta com vostè com pot ser tan confisca? O es creu vostè de debò les barbaritats que ha dit i, en aquest cas, em sembla que està *desubicada. O, si no, si reconeix que ha ficat la pota fins a a el fons, a retractar-se toquen, encara que difícilment podrà reparar el mal fet.

I esperem que la seva Abadessa la cridi a capella i a retir i a romandre en silenci un llarg temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS