dimecres, 13 de juny del 2012

Els comandaments dels Mossos pressionen els agents perquè posin més multes de tráfico.LAS DENÚNCIES HAN DESCENDIT ENTRE EL 70 I 80% PER UNA VAGA ENCOBERTA.



Els comandaments dels Mossos d'Esquadra han donat ordres als agents d'incrementar substancialment les multes de trànsit. De no fer-ho, els policies s'arrisquen al fet que els obrin expedient disciplinari, al fet que els neguin permisos i que els impedeixin canviar els torns, segons van manifestar al Confidencial fonts del *Sindicat de *Policies de Catalunya (*SPC). Les ordres han estat impartides durant les passades setmanes en les reunions matinals que tenen els agents amb els seus comandaments.

“Han posat com a excusa que els índexs d'accidents han pujat i cal augmentar les denúncies. En cas contrari, prendran represàlies contra nosaltres”, assenyala a aquest diari un dels agents de Tràfic. A més, les denúncies en els últims mesos han descendit entre un 70 i un 80% a causa d'una espècie de vaga encoberta que duen a terme els agents per protestar contra les seves condicions de treball. La divisió de Tràfic dels Mossos té uns 1.000 policies, però encara així falten al voltant de 150 per realitzar la seva labor amb normalitat. Per si no fos poc, l'any passat va haver-hi 40 baixes que no s'han cobert, per la qual cosa els agents actuals han de fer la mateixa tasca amb molts menys efectius.
“El que volen és que se'ns vegi més per actuar com a efecte dissuasori, fer més controls de vigilància, de cinturons, de cascos... i que se'ns visualitzi més en llocs estàtics”, afegeix la font consultada. De no ser així, els comandaments són taxatius. “A causa de les baixes no cobertes i al dèficit d'agents, ja era molt difícil aconseguir un permís de finalització de setmana, però si no augmentem les denúncies serà impossible en el futur. Ho van dir alt i clar”.

Pel *SPC, les pressions dels comandaments “són unes clares amenaces i coaccions. Recordem que els agents no poden sancionar si no presencien cap infracció", diu un comunicat d'aquesta central. El portaveu del sindicat, David Miquel, assenyala que els Mossos estan “per prevenir, no per recaptar. No és de rebut una pressió com aquesta”. En aquest sentit, el *SPC va emetre un comunicat en el qual assenyala que “la tasca dels agents en matèria de tràfic és la de garantir la seguretat vial, l'auxili a la ciutadania, de la mateixa manera que la finalitat del sistema punitiu en matèria de tràfic és preventiva, per evitar la comissió d'infraccions per part dels ciutadans i garantir la seguretat vial. En cap cas la finalitat del sistema ha de ser recaptatòria”.

Per a David Miquel, a més,”molts ciutadans no es poden permetre en aquests moments pagar una multa i per això també tenen més cuidat a l'hora d'observar les normes de tràfic”. Això, unit a el “baixó de la circulació a les zones de l'àrea metropolitana”, dóna com a conseqüència una disminució lògica de les sancions.

Interior evita polemitzar

Fuentes de la Conselleria d'Interior neguen les pressions però eviten polemitzar sobre el tema. No volen realitzar absolutament cap comentari. Altres fonts dels Mossos apunten també al fet que aquestes mesures no són estrictament orgàniques, sinó que provenen de la cúpula política del Departament.

En aquest sentit, l'important baixó de gairebé el 80% en les denúncies és una dada a tenir en compte i que ha causat una certa preocupació en la cúpula de la conselleria. El conseller Felip Puig es troba amb que l'actitud dels agents li fa pols les estadístiques i ha de posar remei a la situació. Per això, la qual cosa exigeix als responsables de la cadena de comandament són resultats. “Els comandaments de la Policia han de treballar amb els efectius que tenen i han de complir uns objectius. Si reben una ordre, ells la traslladen a la resta de personal. Una altra cosa és l'efecte que això pugui causar en la plantilla”, subratllen aquestes fonts.

Segons Miquel, “la qual cosa el sindicat vol és que es deixi de coaccionar als agents perquè multin més". "De no ser així -afegeix- utilitzarem tots els mitjans legals al nostre abast per posar fi a aquesta situació”. El motiu?: “Els agents ja realitzen de forma correcta la seva tasca de servei públic”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS