dilluns, 25 de juny del 2012

ALTRA DE MOROS I CRISTIANS: Els musulmans exigeixen que Suïssa renunciï a la seva bandera perquè considera que la creu blanca sobre el fons vermell és insultant per a ells.



Els immigrants de països musulmans exigeixen que es canviï la bandera estatal de Suïssa. Molts experts consideren que això pot ser la cresta del problema migratori a Europa Occidental, on de per si mateix s'incrementa la influència dels partits de dreta.

Els musulmans suïssos estimen que la creu blanca sobre el fons vermell és *insultante per a ells com a representants d'una religió no cristiana. I van proposar que la bandera suïssa sigui verda, groga i vermella, igual que fa uns 200 anys enrere. Abans ells intentaven obtenir permís per construir minarets en les mesquites, però les autoritats suïsses van denegar tal petició. L'actual iniciativa relacionada amb la bandera sembla ser encara més absurda. El més probable és que no reflecteixi l'estat d'ànim *reinante en el mitjà dels immigrants. Simplement algú està provocant de forma premeditada als suïssos – va dir a la Veu de Rússia l'expert rus en problemes d'Europa Occidental, *Vladislav *Belov:

“Es tracta d'una provocació d'un *determindo grup d'immigrants o, diguem, de la part musulmana de la població tant de Suïssa com d'altres països, perquè és un motiu més perquè el Partit Popular de *ultraderecha, que el 23 d'octubre va obtenir la majoria dels vots en les eleccions a la Cambra baixa del Parlament, tingui una vegada més la possibilitat de centrar l'atenció dels ciutadans del país en com els musulmans, que manifesten semblants demandes, són un element aliè a la Confederació Suïssa”.

“Europa, per moltes raons, no està ara preparada per detenir la immigració. En primer lloc, perquè la regió necessita mà d'obra. Però les relacions entre els països i els immigrants poden regular-se”, va dir a la mateixa emissora l'expert en problemes de França, *Yuri *Rubinski: “La situació demogràfica a Europa l'obliga a importar mà d'obra de regions del món on és molt alta. Cap a mitjan segle a Europa li faltaran 10 milions de treballadors. La regulació dels fluxos migratoris s'ha convertit en objecte de disposicions legislatives en tots els països, però encara la qüestió no ha estat resolta – es troba a nivell de la Unió Europea”.

Però en molts països europeus adquireixen cada vegada més força els conservadors i fins als nacionalistes. Una quarta part del Parlament suís està ocupada per representants del Partit Popular. Aquesta organització vol que es limiti la immigració. En les últimes eleccions celebrades a França, Finlàndia, Alemanya, Àustria, Polònia els partits de dreta també van obtenir un considerable nombre de vots. L'Europa tolerant intervé cada vegada més contra els immigrants.

La crisi del multiculturalisme es va fer evident a mitjan any. La canceller alemanya Angela Merkel va declarar que aquesta política ha fracassat totalment. Tampoc va reportar resultats positius a França – va reconèixer el president Nicolas Sarkozy. I el primer ministre de Gran Bretanya, David Cameron, en general va proposar renunciar a la tolerància passiva pròpia del multiculturalisme. Els disturbis d'agost en *Londrés també van ser atribuïts als problemes de la immigració. I a la primavera gairebé es deslliga un conflicte a la illa italiana de *Lampedusa, on van arribar més de 20 mil refugiats de Líbia i Tunísia, països que es van veure embolicats en revolucions. Per vegada primera, els països de la UE es van negar a ajudar a Itàlia i no van voler rebre refugiats als seus territoris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS