divendres, 4 de maig del 2012

"Inadmissibles" els sermons de l'imam de Terrassa, incitant els seus fidels a castigar les seves dones amb violència física i psicològica, donant fins i tot exemples de com colpejar, així mateix es queixa que a Catalunya "hi ha lleis contràries a l'Islam" criticant que les lleis protegeixin a les dones i als nens. El president de la Junta Islàmica de Catalunya, Abdennur Prado, ha titllat de "impresentable" l'imam i espera que en els jutjats, la Fiscalia es querellés contra ell en els jutjats de Terrassa.


En els seus sermons, que l'imant va impartir en àrab i que han estat traduïts al castellà en seu policial, *Abdeslam L. va proferir expressions en les quals en alguns casos directament va incitar a la violència física i psíquica contra la dona i en uns altres va promoure la discriminació, donant a entendre que l'home ostenta una posició d'absoluta superioritat i de control sobre la dona, segons subratlla el fiscal en la seva querella.

Segons els agents infiltrats, els dies que van gravar els sermons la presència de dones era merament testimonial, ja que no arribaven a les cinquanta entre uns 1.500 fidels.
Com a exemple, en el seu sermó del 16 de desembre de 2011 *Abdeslam L. es va dirigir als 1.500 feligresos que abarrotaven la mesquita -que té capacitat per 1.200 persones- per revelar-los les solucions que, segons la seva versió, l'islam proposa per abordar els problemes “que passen dins de la llar”. Segons recull la querella, l'imant va sostenir que, en cas de “desobediència” o “actituds dolentes” per part de les seves dones, els homes musulmans no han de “precipitar-se al divorci” sinó seguir aquest consell: “Amonesteu a aquelles de qui temeu que es rebel·lin, deixar-les soles en el jaç, pegar-les! Si us obeeixen, no us fiqueu més amb elles, Al·là és excels, gran”.

“Efectivament l'home li ha d'ensenyar a la seva esposa les obligacions i els deures que Déu ens ha dictat. Si no acata aquestes obligacions, el pas següent és que l'home deixi sola a la seva esposa en el jaç, solament en el jaç, negant-li les relacions sexuals, però no ha de deixar-la sola i abandonar-la en la resta de les habitacions de la llar”, va defensar l'imant, segons la transcripció que consta en la querella fiscal. “I si, germà, amb aquest mètode no se soluciona el conflicte -va prosseguir-, doncs has d'acudir als cops, com són aquests cops? Els cops no són els que provoquen les fractures dels ossos, no són els que fan córrer la sang, no són els cops en la cara…no”.

L'imant que, segons els agents infiltrats, no llegia cap text i a més gesticulava sobre com copejar, va abundar en els seus consells perquè els cops no deixessin senyal: “no enlletgeixis, no copegis en la cara, no facis córrer la sang, això és l'islam. Pot ser que en alguns moments els cops es limitin a donar cops amb el *siwak (una barra de manera que té la mesura d'un dit)”. “En l'islam -va agregar l'imant- els cops són una pràctica tolerable, però els cops tenen límits als quals s'arriba quan les altres solucions no són efectives. Aquests mètodes o vies que utilitza la persona per solucionar aquests conflictes han de ser discrets, que ningú sàpiga d'ells fora de la vida conjugal”.
L'imant de Terrassa (Barcelona), *Abdeslam *Laaroussi, ha assegurat davant el jutge que s'ha tret de “context religiós” l'enregistrament dels seus sermons pels quals el fiscal del Servei d'Odi i Discriminació de Barcelona va presentar una querella criminal contra ell per incitar a la violència i provocar la discriminació contra les dones.
A més, ha mostrat “rebuig contundent a qualsevol tipus de violència cap a les dones”, segons ha explicat al costat de l'imant el portaveu de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohamed *Alguerani, a la sortida dels jutjats després de declarar més de dues hores des de les 10.00 hores d'aquest divendres.

Ha assegurat que els seus sermons han estat “trets fora del context religiós”, per la qual cosa ha defensat la seva innocència davant l'acusació d'instigar la violència cap a les dones en la mesquita de Terrassa, que congrega més d'1.500 fidels cada divendres.

“L'imant ha tingut l'oportunitat d'explicar totes les confusions que hi ha sobre els dos sermons que s'han gravat, i, una vegada més i de forma molt clara, ha rebutjat qualsevol violència cap a la dona”, ha afegit *Alguerani.

*Laaroussi ha arribat a les 9.30 hores als jutjats de Terrassa, mitja hora abans del previst, acompanyat de *Alguerani i el seu advocat, i ha declinat fer declaracions davant els mitjans.

Després de declarar davant el jutge, ha acudit a la mesquita, la més gran de Catalunya, per oficiar el seu sermó setmanal.

Per després del sermó, la comunitat islàmica de Terrassa ha previst llegir un comunicat de suport al seu imant, al que han defensat des que es va iniciar el cas.

A la fi de març, *Laaroussi es va negar a declarar davant els Mossos d'Esquadra, els qui van registrar dos sermons seus i van iniciar la investigació.
De l'anàlisi dels sermons “es desprenen expressions que serien penalment rellevants”, ja que el líder religiós incita a la violència física i psíquica contra la dona i promou la superioritat de l'home i el control sobre elles.

Segons la querella, l'imant es dirigeix als creients amb aquestes paraules: “Déu totpoderós ens va indicar com comportar-nos amb l'esposa i com solucionar els conflictes conjugals –al que afegeix citant l'Alcorà–: ’Amonesteu a aquelles d'els qui temeu que es rebel·lin, deixar-les soles en el jaços, pegar-les! Si us obeeixen, no us fiqueu més amb elles, Al·là és excels, gran’”.

I amb aquestes paraules justifica la violència masclista: “En l'Islam els cops són una pràctica tolerable, però els cops tenen límits als quals s'arriba quan les altres solucions no són efectives”.

La querella assenyala també la declaració dels agents que van gravar el sermó i que van observar a l'imant fent gestos amb la intenció de mostrar com s'ha de copejar a les dones.

Sobre la vida conjugal, *Abdeslam L. culpa a les dones per ser independents i sosté: “Aquesta dona que té la seva pròpia independència, que té treball i diners, mira a l'home amb una mirada de menyspreu. L'home en aquest cas ha de treballar també a casa, com preparar el menjar i rentar la roba, i això comporta a una ruptura i conflicte entre l'home i la dona”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS