divendres, 4 de maig del 2012

El bisbe d'Alcalá d'Henares Juan Antonio Reig Pla. DEFENSAT PELS SEUS FELIGRESOS ofereix *inferno per als homosexuals i l'avortament o “teràpia"





Juan Antonio Reig Pla. O el que és el mateix, l'home que des de fa tres anys ostenta el càrrec de bisbe d'Alcalá d'Henares i que en les últimes setmanes ha ocupat l'escena mediàtica després de carregar contra els homosexuals i l'avortament.

“Sense voler ofendre a ningú”, el passat 5 d'abril, Divendres Sant, en l'homilia transmesa per TVE, Reig Pla es va dirigir "a aquelles persones que, portades per tantes ideologies, acaben per no orientar ben el que és la sexualitat humana, pensen ja des de nens que tenen atracció cap a les persones del seu mateix sexe i, de vegades, per comprovar-ho, es corrompen i es prostitueixen, o van a clubs d'homes".

No era la primera vegada que el bisbe llançava un missatge d'aquest tipus. Fa menys d'un any, coincidint amb la celebració de l'Orgull Gai, va publicar una guia amb lectures i consells per guarir l'homosexualitat. No obstant això, l'ús de la televisió estatal pública per transmetre el seu missatge va deslligar la polèmica.
Als seus 65 anys i tota una vida dedicada a l'Església, aquest llicenciat en Sagrada Teologia i Doctorat en Teologia Moral compta amb l'afecte dels seus feligresos. “És un bon home, bon bisbe i bon catòlic”, declara Carmen, una veïna d'Alcalá d'Henares en ser preguntada pel Confidencial sobre l'opinió que els seus feligresos tenen d'ell. “Sempre té la porta oberta per qui li necessita”, postil·la Antonio, també habitual en la Diòcesi del municipi madrileny.

Disposat sempre a ajudar, Reig Pla ha decidit engegar la seva particular obra de caritat: “Resoldre l'homosexualitat amb una teràpia adequada”. Per a això, el primer que ha fet és fer oïdes sordes a l'allau de crítiques que ha rebut des dels sectors socials i polítics.

Crítiques i denúncies

La xarxa social Twitter va ser la primera plataforma que van utilitzar els seus detractors per manifestar la seva indignació. Sota el *hastag #*clubdehombresnocturno gran quantitat de missatges van denunciar les paraules del Bisbe: “Insuperable dissertació del bisbe d'Alcalá sobre… l'edat mitjana”, escrivia Eduardo Medina, secretari general del Grup Socialista del Congrés dels Diputats.

Per la seva banda, la Federació Estatal de Lesbianes, *Gais, *Transexuales i *Bisexuales (*FELGTB) ja ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de Madrid contra Juan Antonio Reig Pla, perquè "no es pot vexar, ni tacar" la dignitat de cap col·lectiu, ni de ningú.

Però no tot són crítiques. En els últims dies el bisbe ha volgut agrair els suports rebuts, especialment a les cent persones que senten o han sentit atracció sexual cap al mateix sexe i que li han enviat per carta les seves experiències vitals. "Col·laboreu així a trencar el cèrcol de silenci respecte a la possibilitat de canvi per qui ho desitgi lliurement; d'aquí la importància de publicar-les i divulgar-les Mil gràcies!”, va comminar Reig Pla.

De moment, ni les crítiques ni les denúncies li han fet rectificar el seu discurs i la pàgina web del *Arzobispado d'Alcalá d'Henares ha començat a publicar testimoniatges de persones homosexuals que "descriuen els sofriments viscuts durant el temps en què van portar l'així anomenat estil de vida gai. També narren tot el ben que els ha fet iniciar i perseverar en itineraris de llibertat i esperança”. De moment, els seus esforços per reconduir als *AMS, com denomina a les persones que senten, o han sentit, atracció sexual cap al mateix sexe, ja li han portat a les pàgines dels diaris i als tribunals. Segur que la història no acaba aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS