divendres, 11 de maig del 2012

6.000 denúncies pel #novullpagar Trànsit no podrà multar als conductors que han fet un #novullpagar



Poc menys de 6.000 és la quantitat de denúncies que el Servei Català de Trànsit ha rebut des que va començar la campanya per negar-se a pagar els peatges a Catalunya.

Fonts del departament d'Interior han confirmat la xifra de reclamacions rebudes pel #novullpagar que s'han transmès des de les concessionàries dels peatges de tot Catalunya.

Ara, un cop les empreses han traslladat a Trànsit les dades dels vehicles que han passat les barreres sense abonar l'import, serà el departament qui decidirà quines d'aquestes denúncies es converteixen en una multa efectiva als conductors i en base a quin concepte.

Ja hi ha convocat un nou #novullpagar massiu pel 20 de maig a les 12 i 18 hores, com el del passat 1 de maig, que va provocar llargues cues als peatges catalans.

“Allò que no està prohibit, està permès”, assegura el president de la secció de dret de la circulació del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Trànsit no podrà multar cap conductor que s’hagi adherit a la campanya #novullpagar i no hagi abonat el preu d’algun dels peatges catalans. Així ho ha afirmat el president de la secció de dret de la circulació al Col•legi d’Advocats de Barcelona, Joan Carles Rio-Valle, segons publica La Vanguardia.

“El que han fet no és sancionable, no hi ha cap norma que ho estableixi. Allò que no està prohibit, està premés”, ha assenyalat Rio-Valle. D’aquesta manera, les gairebé 6.000 multes que Abertis va fer arribar a Trànsit no podrien ser tramitades, tot i que la concessionària sí que podria denunciar als 6.000 titulars dels vehicles que van decidir no pagar.

“Van fer una infracció civil. És un incompliment contractual. Els usuaris de l'autopista tenen el compromís de pagar el servei que els donen per circular. És una obligació civil que es pot reclamar en els jutjats. Abertis hauria de presentar 6.000 demandes, cosa inviable”, ha explicat Rio-Valle.

Segons ell, la mesura que va prendre el Govern de la Generalitat de multar amb 100 euros aquests conductors és simplement “coactiva, perquè la gent tingui por i pagui”. El fet d’haver passat el peatge amb el semàfor en vermell tampoc és una infracció segons Rio-Valle: “És un senyal que també es troba a la sortida dels garatges, però no és un semàfor de tràfic. No és el semàfor regulat pel reglament de circulació. I el senyal circular que indica peatge t'obliga a parar, no a pagar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS