dijous, 19 d’abril del 2012

Sant Jordi a Catalunya ha fet créixer les roses produïdes a Catalunya així com el regal del llibre per l'estimat




 Aquest Sant Jordi es vendran a Catalunya set milions de roses. Aquestes són almenys les previsions del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, que considera que la jornada es veurà beneficiada pel fet de caure en dia laborable, ja que serà dilluns. Les previsions també apunten que les roses vermelles seran les que més es vendran, en un 80% dels casos, per davant de les d'altres colors.  El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar, tot un referent del sector, calcula que per a aquest Sant Jordi es comercialitzaran uns set milions de roses a tot Catalunya.
Una de les claus d’aquest 23 d’abril, apunten, és que cau en dia laborable i això afavoreix les vendes de roses, sobretot en els grans nuclis de població. El Mercat de Flor i Planta, pel que fa a les roses comercialitzades, explica que el 20% seran de producció local; un 30% arribarà de Sud-amèrica; un altre 30%, del mercat holandès; un 10% del llevant i del sud espanyols; i l’últim 10%, de l’Àfrica. En relació als seus colors, es preveu que el 80% de les vendes seran de roses vermelles i la resta, d’altres, des del groc al blanc passant pel blau.
La comercialització de flors i plantes en general ha minvat a causa de la crisi, repercutint en la producció local. Però la de rosa no n’ha quedat afectada. Enguany, els productors del Maresme i del Baix Llobregat han aconseguit la millor producció possible per satisfer el màxim nombre de clients. Així, les varietats més conreades a Catalunya han estat la Lovely Red, la Red Monarch i la Samurai, en vermell. Quant a les de colors, les opcions es multipliquen. La producció de rosa al Maresme es caracteritza per la seva qualitat. Les plantes creixen en hivernacles i amb unes condicions climàtiques clarament favorables.
El mes d’abril és força intens pel que fa a la venda de flors i plantes, ja que, poc després de Sant Jordi, se celebra la Mare de Déu de Montserrat (27 d’abril). A més, el 7 de maig és el Dia de la Mare. Per tant, si la diada va bé, l’oferta local de roses s’acabarà per Sant Jordi.
El sector de la flor somriu optimista davant la cita del pròxim Sant Jordi. Es preveu que sigui un dels millors dels últims anys tant qualitativament com quantitativament, segons ha explicat a l'ACN el president del Mercat de Flor i Planta Ornamental, Jordi Rodón. El fred del mes de febrer ha fet créixer les roses produïdes a Catalunya "més fortes i vermelles" i el fet que la diada caigui en dilluns fa preveure unes molt bones vendes, de fins a set milions de roses. Un 30% són de producció autòctona, principalment cultivades al Maresme, mentre que la resta seran d'importació. Colòmbia i Equador s'emporten la major part de les compres, però també n'arribaran de països emergents d'Àsia i Àfrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS