dijous, 19 d’abril del 2012

*Rouco critica que 'als discapacitats els costa néixer' per les proves prenatals


El cardenal arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Antonio María *Rouco Varela, ha alertat d'un "perill previ" al que s'enfronten les persones discapacitades, que és el fet que, en l'actualitat, "els costa molt néixer als discapacitats", a causa de les tècniques de diagnòstic prenatal.

"Cal alertar d'un perill previ. Aquí parlem de persones discapacitades que han nascut, però els costa molt néixer ara als discapacitats amb aquestes tècniques de diagnòstics prenatals. Està convertint-se en un factor veritablement més que preocupant", ha assegurat.

Així ho ha indicat durant la inauguració del congrés 'Les paradoxes de la discapacitat' que se celebra des d'aquest dijous fins al dissabte a la Universitat Sant Pablo *CEU de Madrid que organitza la trobada al costat de l'Associació Mediterrani *senza handicap.

El cardenal ha indicat que quan es pregunta a les cases d'atenció a les persones discapacitades, per exemple, sobre aquelles amb síndrome de *Down, la resposta és que "han disminuït enormement", al seu judici, no ja perquè la medicina hagi avançat molt, sinó "perquè no els deixen néixer".

En aquest sentit, ha assenyalat que les persones discapacitades, com qualsevol persona, tenen la seva dignitat "en la totalitat de la seva ser" i ha reivindicat que "tenen tant dret a néixer, a viure i treballar com qualsevol altre ésser humà". Per al cardenal, aquesta no és solament una qüestió que ha d'ocupar al cristià sinó a qualsevol persona de qualsevol religió.

Segons ha recordat, una de les "grans tragèdies" del segle XX ha estat "desconèixer que cada ésser humà té una dignitat personal intransferible i que no es mesura per les seves qualitats psíquiques o físiques sinó per si mateixa".
Joves amb discapacitat

En aquesta línia, ha indicat que, si això no s'aconsegueix, "no s'avança molt, ni en el tractament dels discapacitats que han nascut gràcies a Déu, ni en la relació dels pobles, ni en la creació d'una família humana". Tots aquests ideals, segons ha precisat, depenen d'aquest punt de partida que es conrearà, segons ha afegit, en aquest congrés.

D'altra banda, el cardenal *Rouco Varela ha recordat la participació de joves amb discapacitat en la Jornada Mundial de la Joventut (*JMJ), tant com a pelegrins com en qualitat de voluntaris, i ha subratllat que aquesta possibilitat "ha obert un camí per valorar millor la situació de les persones amb discapacitats" i "per cridar l'atenció sobre alguns perills greus que es *ciernen sobre les persones amb discapacitat, millor dit, amb les quals poden néixer amb discapacitat però que no arriben a néixer".

El cardenal ha defensat que la persona neix "per a l'eternitat" i que, per tant, no es pot descurar, com es va fer, segons ha apuntat "en l'Europa del segle XX -valoració amb criteris quantitatius o materialistes-", el lloc fonamental on resideix el valor de la persona que és "la seva condició transcendent". "Suposa per a la persona humana un fonament bàsic d'igualtat", ha remarcat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS